Ασπράγγελοι… Στην εκκλησιά που έκαψαν οι Γερμανοί

asprageloi ekl2

asprageloi ekl2

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την εκκλησία που πυρπόλησαν και κατέστρεψαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τιμήθηκε η ολοκληρωτική καταστροφή των Ασπραγγέλων από τους Ναζί.

Στον ίδιο τόπο, έγινε τρισάγιο και αναφορά στα γεγονότα της εποχής από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπραγγέλων Θεόδωρο Ζαμπακόλα ενώ ακολούθησε ένα συγκινητικό μουσικό κλείσιμο, σόλο βιολί, από τον Ασπραγγελιώτη βιολονίστα, Ανδρέα Καρβούνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δημάρχος Ζαγορίου κ. Βασίλειος Σπύρου, η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα Παναγιώτα Μητροκώστα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Καραμπίνας και ο πρώην δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου.

asprageloi ekl1

Ο κ. Ζαμπακόλας, εκ μέρους του χωριού, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου και τη Μητρόπολη Ιωαννίνων για τις εργασίες συντήρησης που πραγματοποίησαν στην καμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ασπραγγέλων και οι κ. Καχριμάνης και Σπύρου αναφέρθηκαν στην ανάγκη περαιτέρω ανάδειξής της ως μνημείο της θηριωδίας των ΝΑΖΙ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ