Ασπίδα για τη λίμνη τα αποχετευτικά έργα

DEYAΈνα από τα σημαντικότερα έργα, το οποίο θα λύσει χρονίζοντα προβλήματα και συνάμα θα δημιουργήσει την υποδομή για την επέκταση των συνδέσεων με το αποχετευτικό δίκτυο, μπαίνει πλέον στη φάση της κατασκευής.

Πρόκειται για το έργο «Επέκταση-αναβάθμιση- εκσυγχρονισμός αποχετευτικού συστήματος παραλίμνιας ζώνης», το οποίο υλοποιεί η ΔΕΥΑΙ με συνολικό προϋπολογισμό 9,6 εκατομμύρια.

Yπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ιωαννίνων και προέδρου της επιχείρησης Φίλιππα Φίλιου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας που είναι η «Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ». Οι εργασίες ουσιαστικά έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να αναπτυχθούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα.

Να σημειωθεί ότι στο έργο αυτό περιλαμβάνονται μεγάλο μέρος από τα «υπόλοιπα πόλης», παρέμβαση που είχε απενταχθεί το 2005 από το Ταμείο Συνοχής.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε σήμερα ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ όπως και τους εργαζόμενους της επιχείρησης για την συμβολή τους στην υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος έργων στην περιοχή.

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση κλείνει ουσιαστικά όλο το παραλίμνιο μέτωπο, καλύπτονται με αποχετευτικό δίκτυο πολλά σημεία της πόλης και παράλληλα δημιουργείται η υποδομή για τη σύνδεση της Ανατολής και της Κατσικάς με τη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού.

«Με το μεγάλο πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Δήμος μας ολοκληρώνει έργα ποιότητας, με τεράστια περιβαλλοντική σημασία. Όπως το 1990 βρέθηκε στην πρωτοπορία με την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, έτσι συνεχίζει και σήμερα επιλύοντας σοβαρά προβλήματα όπως είναι το αποχετευτικό δίκτυο στην παραλίμνιο, τα υπόλοιπα πόλης και η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού» υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

Μάλιστα ο δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι μετά τις μεγάλες παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης και την άριστη συνεργασία με τον ΣΥΔΛΙ που οδήγησαν στην αντιμετώπιση πλειάδας προβλημάτων, το βάρος της επιχείρησης πέφτει πλέον στον τομέα της αποχέτευσης.

Απευθυνόμενος στον ανάδοχο του συγκεκριμένου έργου ζήτησε ταχύτητα και ποιότητα στην εκτέλεσή του.

Ο κ. Σπύρος Κολοβός, πρόεδρος της «Μηχανικής Περιβάλλοντος» σημείωσε ότι το έργο θα εκτελεστεί έγκαιρα και σωστά καθώς η εταιρία του διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και την ανάλογη εμπειρία.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο «Επέκταση-αναβάθμιση- εκσυγχρονισμός αποχετευτικού συστήματος παραλίμνιας ζώνης»περιλαμβάνει:

– Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων κι ομβρίων

– Αντλιοστάσια λυμάτων, επέκταση αντλιοστασίων παραλίμνιας ζώνης

Εργασίες κατασκευής αγωγών ακαθάρτων σε διάφορες περιοχές της πόλης όπως:

· στην οδό Ευαγγελίδη προς το αντλιοστάσιο της πλατείας Μαβίλη

· υπόλοιπα δίκτυα ακαθάρτων κι αντίστοιχα ομβρίων στην περιοχή Βρυσούλας

· κατασκευή δικτύων στους διανοιγμένους δρόμους του Λασποτόπου

· κατασκευή δικτύων στην περιοχή Μάτσικα

· κατασκευή δικτύων αποχέτευσης κι ομβρίων στις περιοχές Βελισαρίου, Αμπελοκήπων, Βοτανικού, Δροσιάς, Πεντέλης, Καρδαμιτσίων, Νέας Ζωής και στο παλιό πολεοδομικό ιστό της πόλης.

Καταθλιπτικά δίκτυα ακαθάρτων

– εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης του καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων στην περιοχή Ευαγγελίδη προς το παλιό Χατζηκώστα.

– Νέος καταθλιπτικός αγωγός στην περιοχή Κατσάρη- Μητροπόλεως μέχρι την αρχή της Ανεξαρτησίας.

Αντλιοστάσια ακαθάρτων

– Αναβάθμιση των αντλιοστασίων της παραλίμνιας ζώνης ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στο φορτίο λυμάτων

– Εκσυγχρονισμός κι αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων ακαθάρτων με την εγκατάσταση συστημάτων τηλε-ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ