Ασημένιος Θανάσης στο παγκόσμιο

TSALIOSΜία ακόμη μεγάλη διεθνή διάκριση αθλητή του, την πολλοστή για τη φετινή χρονιά, πανηγυρίζει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Αυτή τη φορά η επιτυχία ήρθε από έναν νεαρό αθλητή του Ν.Ο.Ι., τον 18χρονο Θανάση Τσιάλιο, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Όμιλος, πέρα από τους γνωστούς αθλητές του με τις μεγάλες διακρίσεις, περιλαμβάνει στις τάξεις του και πολλά αξιόλογα νέα παιδιά, που θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια μία καινούρια «φουρνιά» πρωταθλητών, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι θα εξακολουθήσουν να ανεβάζουν την Γιαννιώτικη Κωπηλασία στο βάθρο παγκόσμιων και πανευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Θανάσης Τσιάλιος είναι από χθες Παγκόσμιος πρωταθλητής, αφού κατέκτησε στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, όπου διεξήχθη το Παγκ. Πρωτάθλημα μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων και Εφήβων το ασημένιο μετάλλιο στη Δίκωπο άνευ, παρέα με τον Μιχ. Κουσκουρίδα.

Η ελληνική βάρκα είχε να αντιμετωπίσει δεκάδες πληρώματα από διάφορες χώρες –στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος πάνω από 50 κράτη- και αφού πέρασε με άνεση τους προκριματικούς και τους ημιτελικούς, τερμάτισε δεύτερο στον τελικό, κάνοντας μια εντυπωσιακή κούρα.

«Η διάκριση του Θανάση αποτελεί μία ακόμη μεγάλη επιτυχία φέτος για το Ν.Ο.Ι. και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτήν. Ο αθλητής μας απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια που έκανε, όπως ένα μπράβο και στα υπόλοιπα Γιαννιωτόπουλα που αγωνίστηκαν στο Πλόβντιβ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής προπονητής του Ναυτ. Ομίλου Ιωαννίνων κ. Θύμιος Βλάχος, μετά την κατάκτηση του μεταλλίου στη Δίκωπο άνευ των Εφήβων.

Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν στο Παγκόσμιο και τα δύο κορίτσια του Ν.Ο.Ι., η Βάσια Ζυγούρα και η Ξανθή Κολτσίδα, που αγωνίστηκαν με το Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων. Η βάρκα τους πλασαρίστηκε στην ένατη θέση του συγκεκριμένου αγωνίσματος, που επίσης θεωρείται σημαντική επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ