Ασημένια Χριστούγεννα.. Ένα πάρκο… ονειροδρόμιο!

asimenia sint

asimenia sint

Στις 8 Δεκεμβρίου κάνουν πρεμιέρα τα «Ασημένια Χριστούγεννα» που υπόσχονται να κερδίσουν τις καρδιές των μικρών αλλά και των μεγάλων. Πρόκειται για ένα θεματικό «χωριό» που θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Παραλίμνιου Πάρκου και θα συνδυάζει την παράδοση της πόλης με τον τουρισμό και το γιορτινό κλίμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Πάρκο θα παρουσιαστούν ορισμένες δράσεις που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τέτοιες είναι το Σπίτι του Ασημοχέρη, όπου θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας κέρινων ομοιωμάτων, οι φιγούρες του Ασημάκη και της Ασημένιας, το Σπίτι του Παραμυθά στο οποίο θα βρίσκονται γνωστοί ηθοποιοί και θα διαβάζουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες, αλλά και μία οικολογική δράση σχετική με την ανακύκλωση.

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων, παρουσίασαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, τους στόχους της πρωτοβουλίας αυτής.

Ο χώρος θα μεταμορφωθεί σε ένα ονειροδρόμιο, είπε χαρακτηριστικά η Μαίρη Γκοτσούλια, Διευθύντρια Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου Ιωαννίνων σημειώνοντας ότι θα υπάρχουν πολλά και πρωτότυπα παιχνίδια αλλά και εργαστήρια, όπως και πολλές εκπλήξεις καθόλη την διάρκεια του μήνα που θα είναι ανοιχτό.

Η εμπειρία που θα προσφέρουν σε όλους θα έχει χρώμα και αυτό θα είναι ασημί.. Σαν αυτό που ταιριάζει στην πόλη των Ιωαννίνων!

Επίσης έκανε αναφορά στη γιορτή δώρων, που θα δοθούν σε κοινωφελείς οργανισμούς της περιοχής μας όπως η «Κιβωτός του Κόσμου» και η Μονή Δουραχάνης, ενώ ευχαρίστησε Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμο Ιωαννιτών, και Ένωση Ξενοδόχων για τη στήριξη που προσφέρουν στην προσπάθεια.

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας μίλησε για μία δράση που συμβάλλει στην τουριστική ενδυνάμωση της περιοχής και βοηθά στην εξωστρέφεια της πόλης.

«Είναι η μεγαλύτερη γιορτινή διοργάνωση που γίνεται στα Γιάννενα και θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, καθώς, δένει καλά και με όλες τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε φέτος ως Δήμος», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα «Ασημένια Χριστούγεννα» να βρουν μεγάλη ανταπόκριση.

Ο Διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης εξέφρασε τη χαρά του για τη διοργάνωση των «Ασημένιων Χριστουγέννων» τονίζοντας ότι η προσπάθεια αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα νέο τουριστικό προιόν για την περιοχή.
Οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους θα είναι αρωγοί στο εγχείρημα.

Τέλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της εταιρίας «Ανθός» που έχει αναλάβει τη σχεδίαση των γιορτινών δράσεων στα «Ασημένια Χριστούγεννα», Νίκος Μάκκας τόνισε πως «προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα με δράσεις για όλα τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, οι οποίες θα απλωθούν σ’ όλο το Ψυχαγωγικό Πάρκο και είναι έτσι κατανεμημένες ώστε να έχουν ενδιαφέρουν και να τραβούν την προσοχή των επισκεπτών». Όπως συμπλήρωσε, αυτές τις δράσεις θα τις συνδέει για πρώτη φορά ένα ιδιαίτερο τρενάκι, το οποίο θα ταξιδεύει τα παιδιά σ’ όλο το Πάρκο.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ