Ιδιαίτερα αιχμηρός για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την λογιστική υποστήριξη της ΔΕΥΑ, ήταν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής.
Ο δήμαρχος μίλησε για ασχετοσύνη ενώ άφησε αιχμές και για σκοπιμότητες καθώς η ίδια απόφαση επί δώδεκα χρόνια εγκρινόταν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ο κ. Νταής χαρακτήρισε την απόφαση «έωλη νομικά», τονίζοντας πως δεν επικαλείται σαφώς καμία παράβαση, ενώ στηρίζεται σε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά διαφορετική περίπτωση, καθώς και σε μια διαδικαστική παράβαση που – όπως σημείωσε – δεν ισχύει.
«Η απόρριψη δεν λαμβάνει υπόψιν τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία εκτέθηκαν με αναλυτικό τρόπο. Η κατάσταση είναι αμείλικτη: ένας μόνο υπάλληλος καλείται να λειτουργήσει την οικονομική υπηρεσία μιας επιχείρησης με προϋπολογισμό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και έργα σε εξέλιξη ύψους πολλών εκατομμυρίων», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Επιπλέον, εξέφρασε εύλογες απορίες για το χρονικό σημείο της απόρριψης, καθώς, όπως είπε, παρόμοια διαδικασία εγκρινόταν επί 12 συνεχόμενα χρόνια. «Τι άλλαξε τώρα; Η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ; Και αν άλλαξε, σημαίνει ότι η Αποκεντρωμένη αλλάζει στάση; Δεν έχει το κράτος συνέχεια; Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας άφησε αιχμές για ενδεχόμενη ασχετοσύνη των υπογραφόντων, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο εξωτερικών επιρροών. «Θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα έλλειψης γνώσης και εμπειρίας, και όχι αποτέλεσμα επιρροών από άλλους παράγοντες», τόνισε, καταλήγοντας πως θα θέσει το ζήτημα στον νέο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.