Άρτα- Ζηρός, υπογραφές για δρόμους και νερό

Την έναρξη κατασκευής δύο σημαντικών έργων για τους κατοίκους της Στρογγυλής και του Αγίου Σπυρίδωνα υπέγραψε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης με το Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή στο Δημαρχείο Ζηρού στη Φιλιππιάδα.

Πρόκειται για το έργο  «Ύδρευση Τ.Κ. Πέτρας Δήμου Ζηρού και Τ.Κ. Στρογγυλής Δήμου Αρταίων» και τις «Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών Οδών Τ.Κ Νέας Κερασούντας Δήμου Ζηρού και Τ.Κ Αγίου Σπυρίδωνα Δήμου Αρταίων», που θα ενισχύσουν σημαντικά τις υποδομές στην περιοχή και θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα.

Για το έργο ύδρευσης ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό του 1.392.500 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών. Στα πλαίσια του σχεδιασμού των απαιτούμενων έργων έχει εκπονηθεί κοινή μελέτη από τη ΔΕΥΑ Άρτας και το Δήμο Ζηρού. Αντικείμενο είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των δύο οικισμών, το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένη εικόνα διαρροών με αποτέλεσμα τη δυσχερή λειτουργία του και τη μεγάλη ανάγκη επισκευών. Επιπλέον, το μεγαλύτερο τμήμα του υφιστάμενου δικτύου είναι από σωλήνες αμιάντου και για την προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλεται η αντικατάστασή του.

Σε ο, τι αφορά το έργο της ασφαλτόστρωσης, στόχος είναι η βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των αγροτών και πτηνό-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και των κατοίκων αγροτικών περιοχών των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Σπυρίδωνα του Δήμου Αρταίων και  Νέας Κερασούντας και Πέτρας του Δήμου Ζηρού. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ασφαλτόστρωση στο τμήμα της αγροτικής οδού μήκους περίπου 1350 μέτρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ