Άρτα: Υπέρ του εμβολίου κατά της υποχρεωτικότητας οι εργαζόμενοι

nosokomeio artas

Υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας τάσσεται ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Άρτας.

Όπως σημειώνει «ο εμβολιασμός αποτελεί μέσο προστασίας και για αυτό η απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση σε εμβόλια υπάρχει στα  αιτήματα του υγειονομικού κινήματος μαζί με την πρόσβαση σε υπηρεσίες, φάρμακα και δομές υγείας».

Συμπληρώνει πως από μόνος του ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια και επιβάλλεται: α) να είναι ενταγμένος και να συνεργεί με ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας που περιλαμβάνει επιδημιολογική επιτήρηση, γενναία στήριξη των δομών του ΕΣΥ και της ΠΦΥ στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες β) να μην λειτουργεί τιμωρητικά και μάλιστα να οδηγεί σε απώλεια μισθού ή/και θέσης εργασίας γ) να μην οδηγεί σε διαχωρισμούς και ρητορική του τύπου «ελευθερία για αυτούς που την δικαιούνται» δ) να είναι αποτέλεσμα πλήρους και πλατιάς ενημέρωσης του πληθυσμού με βάση το σύνολο των επιστημονικών δεδομένων και μελετών ε) να συνεργεί στην δημιουργία κοινωνικής συλλογικής συνείδησης στ) να αντιμετωπίζει το εμβόλιο ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό, χωρίς πατέντες, μονοπωλιακά κέρδη και οικονομικού τύπου συμφωνίες.

Ο Σύλλογος παίρνει ξεκάθαρη θέση εναντίον της υποχρεωτικότητας στις δομές υγείας.

«Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα, την ποινικοποίηση ή την εξαγορά του εμβολιαστικού δικαιώματος. Απολύσεις και στερήσεις μισθού δεν θα περάσουν!

Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση των υγειονομικών, που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη δουλεύοντας σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης.  Επιπλέον να μας εξηγήσει η κυβέρνηση πως θα καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό στα Νοσοκομεία στη χώρα, όταν αποφασίζει να απομακρύνει εξειδικευμένο προσωπικό από τις δομές υγείας  με μοναδικό κριτήριο τον εμβολιασμό. Είναι προφανές ότι οι 3μηνες προσλήψεις που επικαλείται ότι θα κάνει για να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν, μόνο ως φαιδρότητα μπορεί να εκληφθεί», αναφέρει.

Ο Σύλλογος συντάσσεται με την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία έχει κάνει γνωστό ότι με την έκδοση όποιας κανονιστικής πράξης για την εφαρμογή του νόμου, θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ