Άρτα: Το Open Mall συνεχίζεται έως Αύγουστο

open mall arta

Δύσκολο προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι για την αγορά και τους κατοίκους της Άρτας, καθώς το πολύπαθο έργο του Open Mall παίρνει νέα παράταση.

Παρά την αρχική προσδοκία ότι οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν μέχρι το τέλος Ιουνίου —ημερομηνία που συμπίπτει με τη λήξη των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης— τα δεδομένα άλλαξαν.

Η ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, ο Αντιδήμαρχος Άρτας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, παραδέχθηκε ότι το πιθανότερο σενάριο θέλει το έργο να συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοτσαρίνης, η καθυστέρηση αυτή συνδέεται με τις γενικότερες εξελίξεις στις χρηματοδοτήσεις:

  • Το έργο πιθανότατα δεν θα έχει τελειώσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
  • Υπάρχει έντονη φημολογία στους κύκλους των εργολάβων και του Υπουργείου για γενική παράταση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης έως το τέλος Αυγούστου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα βάρος στους επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από το διαρκές εργοτάξιο στο κέντρο.

Η ελπίδα για μια «ανάσα» τον Ιούλιο χάνεται, και πλέον το βλέμμα στρέφεται στο φθινόπωρο για την τελική εικόνα της αγοράς.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google