Άρτα: Πρόταση έξι εκατομ. για πολιτιστική διαδρομή

diazoma arta

Αντιπροσωπεία του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του, Σταύρο Μπένο, και 300 μέλη του Σωματείου, επισκέφτηκαν το προηγούμενο διάστημα την Ήπειρο και για τρεις ημέρες διέμειναν στην περιοχή της Άρτας, στο πλαίσιο της 16ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου.

Με πρώτη στάση το Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, οι σύνεδροι περπάτησαν την όμορφη πολιτιστική διαδρομή της πόλης μας, κάνοντας χρήση των νέων υποδομών που έχει φτιάξει ο Δήμος προς διευκόλυνση των τουριστών/επισκεπτών.

Στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ των μελών, ο Σταύρος Μπένος εξήρε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και τόνισε ότι ο Δήμος ήδη εργάζεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε «η πολιτιστική διαδρομή της Άρτας να συνδέει τα μνημεία της».

Ο Δήμαρχος Άρτας ανέφερε ότι έχει ετοιμάσει πρόταση έξι εκατομμυρίων στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για πολιτιστική διαδρομή στα μνημεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης ως Μέλος του «Διαζώματος» ανέφερε σχετικά: «Ο πλούτος της Άρτας είναι η πολιτιστική της κληρονομιά.  Ένα ακόμη λιθαράκι, η εγγραφή  των εθίμων και αποκριάτικων δρώμενων της περιοχής μας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είμαστε προσανατολισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Άρτας. Γιατί ξέρω ότι αυτό θα σημαίνει περισσότερες επισκέψεις και άρα καλύτερο εισόδημα για την τοπική μας οικονομία. Ότι κάνουμε λοιπόν, δεν είναι στα κουτουρού, υπάρχει στόχος και σχέδιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ