Άρση μέτρων, τι αλλάζει από την Δευτέρα

poli_martios2

Καθώς, οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα συνεχίζονται και τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν μία πτωτική τάση, τα μέτρα που βρίσκονταν σε ισχύ χαλαρώνουν όλο και περισσότερο.

Ήδη, η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, σταμάτησε να είναι υποχρεωτική. Από τη Δευτέρα, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας που, μέχρι και σήμερα, ξεκινά από τις 01:30 θα αποτελέσει παρελθόν.

Εκτός από την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και την μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ξεκινά και μια σειρά από άλλα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου, ισχύουν τα παρακάτω:

1. Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

2. Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

3. Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.

4. Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

5. Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ