Άρση μέτρων, συνέχεια στο σταδιακό άνοιγμα

poli kentro proino

Συνεχίζεται το σταδιακό «άνοιγμα» της χώρας με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για απελευθέρωση των δραστηριοτήτων και με γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τους δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται καθημερινά.

 Έπειτα από το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων την Παρασκευή, σειρά παίρνουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ Play, τα γυμναστήρια καθώς και οι συναυλίες και τα θεάματα σε υπαίθριο χώρο.

Ειδικότερα, αύριο Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ Play, ενώ από τις 28 Μαΐου θα επιτρέπονται τα θεάματα και οι συναυλίες, μόνο σε ανοιχτούς χώρους με πληρότητα 50%.

Ακόμη, τη Δευτέρα 31 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, ενώ το πλαίσιο λειτουργίας τους θα καθοριστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου ανοίγουν και οι υπηρεσίες ευεξίας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως χώροι δεξιώσεων, σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης.

Οι ειδικοί αναμένεται να επιτρέψουν τη μουσική στην εστίαση εντός του Ιουνίου αλλά και την αύξηση του ορίου προσκεκλημένων στους γάμους.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης τονίζει πως όταν το 50% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο θα επαναλειτουργήσουν:

– η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους με κάλυψη του 70 % της δυναμικότητας

– τα λούνα παρκ και οι εμποροπανηγύρεις, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπαίθριου εμπορίου

– οι παιδότοποι

Τελευταίες στη σχετική λίστα του υπουργείου Ανάπτυξης είναι οι εμπορικές εκθέσεις, οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν την 1η Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ