Άρση μέτρων, φάση τρίτη…. Τι αλλάζει από Δευτέρα

Σε εφαρμογή τίθεται από την ερχόμενη Δευτέρα η 3η φάση του σχεδίου για άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί  λόγω του κορωνοϊού. Το σημαντικότερο από όσα αλλάζουν είναι ότι επιτρέπονται και πάλι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Επίσης, ανοίγουν από την Δευτέρα 18 Μαΐου οι εσωτερικές μετακινήσεις με αεροπλάνο, ΚΤΕΛ και τρένο, ωστόσο οι μετακινήσεις αυτές θα γίνονται κάτω από ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο και με την τήρηση αυστηρών μέτρων.

Τι επαναλειτουργεί στο 3ο στάδιο άρσης των μέτρων

Από την Δευτέρα ανοίγουν και πάλι τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, ενώ επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι.

Παράλληλα, στον καλλιτεχνικό χώρο ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Αναλυτικά:

Ζωολογικά πάρκα, Βοτανικοί κήποι:

Απόσταση 2 μέτρων

Ισχυρή σύσταση μάσκας

Δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις

Αρχαιολογικοί χώροι

Εξωτερικοί χώροι μόνο

Απόσταση 2 μέτρων

Υπηρεσίες Τυχερών παιχνιδιών

Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας και στους πελάτες

Γάντια μιας χρήσεως για τους εργαζόμενους

Εξυπηρέτηση μόνο χωρίς καθήμενους

Χρήση αντισηπτικού

Κανόνες αναλογίας επιτρεπόμενων ατόμων εντός του καταστήματος:

Έως 20 τμ – 4 άτομα

Από 20 και άνω – 4 άτομα +1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 20τμ

Επιστροφή στα σχολεία για Γυμνάσια και Α’ και Β΄ Λυκείου

Την Δευτέρα επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, αλλά και των Γυμνασίων. Πρόκειται για το δεύτερο κύμα μαθητών που θα επιστρέψει στα σχολεία, καθώς στις 11 Μαΐου είχαν γυρίσει στις τάξεις οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, με τα μαθήματα να γίνονται κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες.

Τα σχολεία θα συνεχίσουν να έχουν δύο ζώνες λειτουργίας. Θα γίνει διαίρεση τμημάτων σε 2 υποτμήματα (1,5 μ. απόσταση και έως 15 μαθητές ανά τμήμα). Θα ισχύει εκ περιτροπής διδασκαλία στα 2 υποτμήματα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή / Τρίτη, Πέμπτη και αντίστροφα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ