Άρωμα… Ευρώπης στα Γιάννινα… Στο επίκεντρο η γαλάζια ανάπτυξη

forum adriatiki

forum adriatiki

Άρωμα Ευρώπης στα Γιάννινα… Για ένα διήμερο η περιοχή θα βρεθεί στο επίκεντρο φιλοξενώντας το 2ο Φόρουμ Στρατηγικής της Ευρωπαικής Ένωσης για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα είναι μεταξύ των βασικών εισηγητών.

Στα Γιάννινα θα βρίσκονται Υπουργοί και Αναπληρωτές Υπουργοί Εξωτερικών από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη Σερβία, την Αλβανία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο, ευρωβουλευτές και πλήθος ευρωπαίων αξιωματούχων.

Το 2ο Forum της Στρατηγικής της ΕΕ για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR), συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Δημοκρατία, θα
πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στις 11 και 12 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κεντρικό θέμα της συνάντησης των Ιωαννίνων θα είναι η Γαλάζια Ανάπτυξη.

Το 2ο EUSAIR Forum θα αποτελέσει μια σπουδαία ευκαιρία να προσεγγισθεί ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου, συμπεριλαμβανομένων των
εθνικών, περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του επιχειρηματικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών γενικότερα.

Υπουργοί από τις οκτώ χώρες της EUSAIR, Επίτροπος της ΕΕ, εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις, εκπρόσωποι του συστήματος διακυβέρνησης της EUSAIR και άλλων μακροπεριφερειακών στρατηγικών και αρχές υπεύθυνες
για τη διαχείριση κονδυλίων της ΕΕ, θα είναι μεταξύ των ομιλητών του Forum.

Σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται επίσης από διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού τομέα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ