Αρνητικά στον κορωνοϊό άλλα 88 δείγματα

Αρνητικά στον κορωνοϊό ήταν άλλα 88 δείγματα που αναλύθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα δείγματα είχαν σταλεί απ΄ όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου όπως επίσης από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Λευκάδας και της Κέρκυρας.

Στην επίσημη ενημέρωση που δόθηκε σήμερα, διευκρινίζεται ότι μεγάλος αριθμός των δειγμάτων που λαμβάνονται την παρούσα περίοδο αφορά την αναγκαιότητα του προεγχειρητικού ελέγχου για τα τακτικά χειρουργεία που πραγματοποιούνται πλέον στα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς και ειδικές εξετάσεις ασθενών για τις οποίες απαιτείται να προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος.

Αναλυτικά η εικόνα είναι η ακόλουθη:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

 1. Ο ασθενής από τα Ιωάννινα , ο οποίος έχει μεταφερθεί από τη ΜΑΦ σε παθολογική κλινική εξακολουθεί να είναι πολύ καλά στην υγεία του.
 2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
 3. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ογδόντα οκτώ (88) νέα δείγματα. Τα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα εννέα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα εβδομήντα τέσσερα αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

 • Τα δέκα πέντε δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
 • Σήμερα 7/5 στάλθηκαν είκοσι νέα δείγματα για εξέταση.
 • Από το σύνολο των τετρακοσίων δέκα οκτώ (418) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δέκα πέντε ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

      Γ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

 • Τα δέκα πέντε δείγματα που στάλθηκαν χθες  για εξέταση ήταν αρνητικά.
 • Σήμερα 7/5 στάλθηκαν είκοσι δύο νέα δείγματα για εξέταση.
 • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά εξακόσια οκτώ (608) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα είκοσι δύο ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

              Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 • Πέντε (5) από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
 • Συνολικά σήμερα εστάλησαν 11 δείγματα, από τα οποία στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται έξι (6) πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 ενώ αναμένεται απάντηση για επιπλέον πέντε (5) δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία δεν νοσηλεύονται.

                Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 • Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες  για εξέταση ήταν αρνητικά.
 • Σήμερα 7/5 στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για εξέταση.
 • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά ενενήντα έξι (96) δείγματα και τα ενενήντα δύο ήταν αρνητικά. Αναμένονται απαντήσεις για τα τέσσερα ανωτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ