Άρνηση και δογματισμοί βύθισαν στο πένθος το Μέτσοβο

metsovo o4

Το Μέτσοβο το τελευταίο τρίμηνο μετρά μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Το χειρότερο όμως είναι ότι θρήνησε και θρηνεί για ζωές που χάθηκαν.

Οι δύο θάνατοι σε ένα 24ωρο, έφεραν βαρύ πένθος στην ορεινή κωμόπολη της Ηπείρου, αλλά και την δημόσια τοποθέτηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου με σαφείς και συγκεκριμένες αιχμές για τον ρόλο εκκλησιαστικών κύκλων.

Στο Μέτσοβο εδώ και μήνες καλλιεργήθηκε ένα έντονο αντιεμβολιαστικό κλίμα. Αποτέλεσμα είναι ο μικρός αριθμός εμβολιασμένων κατοίκων.

Αρκετές φορές όπως προκύπτει καταστρατηγήθηκαν ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως είναι η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να υπάρξει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων.

Ορισμένοι ασθενείς καθυστέρησαν πολύ να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Έτσι όταν απευθύνθηκαν στα νοσοκομεία η κατάσταση της υγείας τους ήταν ήδη επιβαρυμένη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις ΜΕΘ και ΜΕΛ των Ιωαννίνων νοσηλεύονται κι άλλοι ασθενείς από την περιοχή του Μετσόβου.

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Μετσόβου με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους προσπαθουν να απομονώσουν τους κύκλους που καλλιέργησαν τον δογματικό αρνητισμό στην περιοχή και να πείσουν τους κατοίκους να εμβολιαστούν.

Ο δήμαρχος της περιοχής μάλιστα διαμήνυσε ότι θα καταγγείλει κάθε παράβαση των μέτρων αναλαμβάνοντας το βάρος και το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ