Άρης Μπαρτζώκας: Οι μεταβολές του καιρού τις επόμενες ημέρες

AGXIONI6

AGXIONI6

Βδομάδα με εναλλαγές του καιρού, αλλά με πολύ κρύο και παγωνιά, θα είναι η πρώτη του Γενάρη, που ήδη ξεκίνησε. Οι αρνητικές θερμοκρασίες και το κρύο θα διατηρηθούν, όμως θα υπάρξουν δύο μεταβολές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρης Μπαρτζώκας.

Και αύριο Τρίτη, θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες, που ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του προηγούμενου μήνα.

Από την Τετάρτη, θα έχουμε την πρώτη μεταβολή του καιρού η οποία θα διατηρηθεί και την Πέμπτη. Η περιοχή θα επηρεαστεί από ένα ασθενές νοτιοανατολικό ρεύμα, το οποίο θα φέρει βροχές και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Στα ορεινά όμως αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Είναι πιθανό, στην αρχή και στο τέλος της μεταβολής αυτής, να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Από την Παρασκευή, ο καιρός θα αλλάξει και πάλι. Η περιοχή θα δεχθεί ένα νέο κύμα ψύχους. Έτσι αναμένονται ισχυροί βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας και πολύ κρύο.

Σημειώνεται ότι ο φετινός Δεκέμβριος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ήταν ο πιο ξηρός για το Νομό Ιωαννίνων. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά μέσο όρο, καταγράφονται 175 χιλιοστά βροχής –είναι ο πιο βροχερός του χειμώνα- φέτος όμως σημειώθηκαν μόλις τρία! Εξ ίσου ξηρός και κρύος ήταν ο Ιανουάριος το 1989 όπως και το 1990!

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ