Αργά το βράδυ το νερό…

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Κρύας από όπου υδρεύεται η πόλη των Ιωαννίνων ενώ παράλληλα και με δεδομένη την διακοπή, εκτελούνται εργασίες καθαρισμού σε όλες τις δεξαμενές. Η βλάβη προκλήθηκε νωρίς το πρωί και από τις δέκα περίπου το σύνολο της πόλης έχει μείνει χωρίς νερό. Η κινητοποίηση της ΔΕΥΑΙ ήταν άμεση. Μέχρι αργά το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί και οι καθαρισμοί ωστόσο εκτιμάται ότι η υδροδότηση θα αποκατασταθεί αργά το βράδυ.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις το σύνολο του δικτύου έχει στεγνώσει. Το γεγονός αυτό θα καθυστερήσει την αποκατάσταση της υδροδότησης αφού θα πρέπει αφενός να γεμίσει το δίκτυο και αφετέρου να γίνεται λελογισμένη χρήση στις περιοχές που θα υδροδοτηθούν πρώτες και είναι αυτές που βρίσκονται στα πιο χαμηλά σημεία της πόλης.

Οι δυσκολίες που προκύπτουν σε ένα νοικοκυριό από την διακοπή νερού είναι αρκετές, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και για τις επιχειρήσεις στην πόλη των Ιωαννίνων καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Ωστόσο πρόκειται για ένα πρόβλημα που προήλθε από βλάβη και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ώστε να υπάρξουν μερικά αποθέματα νερού.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλοι είναι… υπομονή..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ