Αρχαιολογικό Μουσείο μόνο για νεοσύλλεκτους

MOYSEIOΤο αρχαιολογικό μουσείο της Άρτας είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή. Η ελληνική πολιτεία ξόδεψε αρκετά χρήματα από το Γ΄ΚΠΣ για να κάνει πραγματικότητα ένα πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής.

Όμως είναι αξιοπερίεργο και προς προβληματισμό το γεγονός ότι το Μουσείο αυτό, το οποίο συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, δεν αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία ούτε όμως και από τους επισκέπτες.

«Η αλήθεια είναι ότι η ανταπόκριση τόσο από τους Αρτινούς όσο και γενικότερα δεν είναι αυτή που πραγματικά θα περιμέναμε» ανέφερε με νόημα ο αρχαιολόγος της ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Άρτας – Πρέβεζας Γεώργιος Ρήγινος.

Από τις αρχές του 2011 που έχει θεσπιστεί και ένα πολύ χαμηλό εισιτήριο οι επισκέπτες του μουσείου ανέρχονται σε 800 άτομα μόνο. Επίσης έχουν επισκεφτεί το μουσείο κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς τρεις με τέσσερις φορές οι νεοσύλλεκτοι από το στρατόπεδο της Άρτας που αριθμεί περίπου στα 1000 άτομα και αντίστοιχα 2.500 μαθητές.

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο μουσείο διότι όλα αυτά που έγιναν θα πρέπει να τα δουν και οι Αρτινοί αλλά και επισκέπτες από την υπόλοιπη Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε επισκέπτες, έχουμε γκρουπάκια από την Πάτρα, από τη Θεσσαλονίκη, από τα νησιά και δεν έχουμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από την ίδια την πόλη» ανέφερε ο κ. Ρήγινος και ίσως οι επισημάνσεις αυτές να αφυπνίσουν όλους για να αγκαλιάσουν έναν πραγματικό πολιτιστικό θησαυρό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ