Αρχαιολογικά ευρήματα δίπλα στο γεφύρι

GEFYRA_ARTAS1Οι τεχνικές παρεμβάσεις που εκτελούνται για την αποκατάσταση της κοίτης του Αράχθου, δίπλα στην ιστορική γέφυρα της Άρτας αποκάλυψαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Πρόκειται για ένα ταφικό μνημείο πάνω στο οποίο υπάρχει επιγραφή με ονόματα, ενώ αποκαλύπτονται σταδιακά και τοιχία ταφικού περιβόλου, τα οποία χρονολογούνται στον 3ο με 2ο π.Χ. αιώνα.

Φυσικά αμέσως έχουν επιληφθεί αρχαιολόγοι της ΛΓ΄ Εφορείας. Όπως ανέφερε η Αρχαιολόγος Ανθή Αγγέλη, η αρχαιολογική έρευνα των δεδομένων που υπάρχουν βρίσκεται σε εξέλιξη όμως εκείνο που σίγουρα εντυπωσιάζει είναι το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα στο ποτάμι και σχεδόν στο ίδιο ύψος με τα ευρήματα του παρελθόντος αλλά ακριβώς απέναντι από αυτά.

Η αξία του αρχαιολογικού ευρήματος έχει να κάνει με τα στοιχεία που μπορεί να προκύψουν για την τοπογεωγραφία, αφού σίγουρα ο Άραχθος δεν περνούσε από το σημείο αυτό όταν κατασκευάζονταν ένα ταφικό μνημείο.

Να σημειωθεί ότι το 1999, όταν πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης στο γεφύρι της Άρτας, είχαν αποκαλυφθεί δύο τάφοι καθώς και τμήμα τοιχίου των Ρωμαϊκών χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ