Αρχειακό υλικό για ψηφιοποίηση συγκεντρώνει ο Δήμος

arxontiko tzavela

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ εγκαινίασε την πολιτιστική δράση “Ψηφιακό Οπτικο-ακουστικό Αρχείο” στην έδρα του Αρχείου του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο στεγάζεται στην οικία Ισμήνης Τζαβέλλα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας της πόλης με τον εμπλουτισμό της εξειδικευμένης υπηρεσίας του Αρχείου με βίντεο, φωτογραφικό ή κινηματογραφικό φιλμ, ηχογραφήσεων, κειμένων και εγγράφων.

Ο κ. Ελισάφ έκανε έκκληση σε ιδιώτες συλλέκτες που κατέχουν αρχειακό υλικό από την πόλη να το διαθέσουν στο Αρχείο για ψηφιοποίηση.

Παράλληλα ο Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννίνων Χρήστος Παπαδόπουλος τόνισε τη σημασία της συγκέντρωσης του αρχειακού υλικού και τις δυνατότητες αξιοποίησης του υλικού για πολλαπλές δράσεις (εκθέσεις, εκδόσεις, δημιουργία εικονικού μουσείου) ενώ η υπεύθυνη του Αρχείου του Δήμου ιστορικός – αρχειονόμος Μαρία Παππά αναφέρθηκε στη γενικότερη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς και στη σημασία των ιδιωτικών συλλογών που έχουν ήδη περιέλθει στο Δήμο μέσω δωρεάς.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση, την υπηρεσία και τη δυνατότητα δωρεάς αρχειακού υλικού οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στον αριθμό 2651066493  και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ