Απρόοπτα και ευτράπελα στο Επιμελητήριο

EPIMEL_ARTASΗ διαδικασία ανάδειξης μελών σε διάφορες επιτροπές που έγινε στο Επιμελητήριο Άρτας, επεφύλαξε ευτράπελα και απρόοπτα, ενδεικτικά των εύθραυστων ισορροπιών στην παράταξη της πλειοψηφίας, αλλά και της ίδιας της εύθραυστης πλειοψηφίας.

Η εμμονή αυτής της εύθραυστης πλειοψηφίας για μονοπαραταξιακές εκπροσωπήσεις δεν βρήκαν χώρο και ανέδειξαν ότι εάν οι λογικές αυτές δεν εγκαταλειφθούν άμεσα τα προβλήματα για το νέο πρόεδρο θα είναι πολύ σοβαρά.

Στην εκλογή εκπροσώπου για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ενώ η μία θέση καταλαμβάνεται εξ οφίτσιο από τον πρόεδρο (Χρ. Παπάζογλου), ο πρόεδρος πρότεινε να καταλάβει τη θέση το μέλος της παράταξής του κ. Αρχιμανδρίτης.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Μαγκούτης ανέφερε ότι η συνήθης πρακτική είναι να εκλέγεται κάποιος από άλλη παράταξη. Στην περίπτωση της Άρτας αυτό είναι επιβεβλημένο καθώς η εκλογή προέδρου κρίθηκε στο νήμα και στην αποχή της τρίτης παράταξης που στηρίχθηκε από το ΚΚΕ.

Σε ψηφοφορία που έγινε, ο κ. Αρχιμανδρίτης ισοψήφησε με τον κ. Μπέη της παράταξης Μαγκούτη και η κλήρωση ευνόησε τον κ. Μπέη. Όμως στην ψηφοφορία, υπήρξε απώλεια μιας ψήφου από την παράταξη του κ. Παπάζογλου.

Ψηφοφορία επίσης προκλήθηκε όταν κατά τον ορισμό εκπροσώπων του Επιμελητήριου σε διάφορες επιτροπές, μέλος της παράταξης του κ. Παπάζογλου (κ. Κεφάλας), πρότεινε ως εκπρόσωπο στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών (στην οποία συμμετέχει ένας δικαστικός και ένας εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου), τον (απόντα) κ. Μπανιά, της παράταξης που στηρίχθηκε από το ΚΚΕ. Στην πρόταση αυτή υπήρξαν αντιδράσεις που εδράζονταν στο γεγονός ότι ο κ. Μπανιάς θα ακολουθούσε την «γραμμή» του κόμματος και δεν θα υπήρχε εκπρόσωπος των επαγγελματιών στην επιτροπή. Τελικά εκλέχτηκε στην Επιτροπή ο κ. Δ. Μαγκούτης δια ψηφοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ