Αποτύπωμα Covid-19 στα λύματα της πόλης.. Ποιες γειτονιές έδωσαν θετικό σήμα

poli_martios1

Η δομή της Αγίας Ελένης, η περιοχή που απορρέει στο αντλιοστάσιο του Πανηπειρωτικού Σταδίου και η περιοχή του Άλσους περιλαμβάνονται σε αυτές όπου μετρήθηκε «θετικό φορτίο» Covid-19 στα λύματα.

Από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις της τέταρτης και πέμπτης σειράς δειγμάτων στα ακαθάρτα ύδατα της πόλης.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της έρευνας που γίνεται σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΙ όπου το «αποτύπωμα» της πανδημίας καταγράφεται στα λύματα της πόλης γεγονός που συνδέεται απόλυτα με την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Οι δύο σειρές αποτελεσμάτων, όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΙ σε ανακοίνωσή της,  παρουσιάζονται μαζί λόγω της αναγκαιότητας διερεύνησης της ύπαρξης τάσης κατά το στάδιο αυτό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν θετικό σήμα στη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης το οποίο ανιχνεύτηκε και σε επόμενη καταγραφή μετά από 14 ημέρες. 

Θετικό σήμα ανιχνεύτηκε επίσης στην περιοχή που απορρέει στο αντλιοστάσιο Πανηπειρωτικού Σταδίου.

Το σήμα αυτό δεν ήταν ανιχνεύσιμο στην επαναληπτική δειγματοληψία μετά από 14 ημέρες.

Τέλος, θετικό σήμα ανιχνεύτηκε  στο σημείο όπου απορρέει η περιοχή του Άλσους. Η ύπαρξη τάσης όσον αφορά το σήμα αυτό θα αποτιμηθεί μετά την ανάλυση της επόμενης δειγματοληψία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αναλύσεις οι οποίες πραγματοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι οποίες θα συνεχιστούν, είναι ακριβείς αφού ελέγχθηκαν και επαληθεύτηκαν με διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ