Αποτοξίνωση από αλκοόλ… Σε λειτουργία και πάλι η Μονάδα του Χατζηκώστα

apolidinamo x1

Η αποκλιμάκωση της πανδημίας επιτρέπει στα νοσοκομεία την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητά τους.

Έτσι ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και στον έναν όροφο του Πολυδύναμου κτιρίου.

Το Πολυδύναμο μέχρι τώρα κάλυπτε ανάγκες νοσηλείας ασθενών με Covid συμβάλλοντας έτσι στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και αναστέλλοντας τις υπόλοιπες λειτουργίες του επί δύο σχεδόν χρόνια.

Η επαναλειτουργία της Μονάδας, όπως ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης, έρχεται να συνεχίσει τη προσπάθεια για νέες δράσεις στον χώρο της υγείας και τη κάλυψη αναγκών αποτοξίνωσης συνανθρώπων μας από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες.

Στη Μονάδα έχουν εισαχθεί ήδη οι πρώτοι τέσσερις ασθενείς για αποτοξίνωση από την χρήση αλκοόλ. Το πρόγραμμα διαρκεί 28 ημέρες και ενδέχεται με την ολοκλήρωσή του να ακολουθήσει πρόγραμμα για αποτοξίνωση από ναρκωτικές ουσίες.

Τα αιτήματα πάντως όχι μόνο από την Ήπειρο αλλά από ολόκληρη την χώρα είναι αρκετά καθώς η μονάδα είναι από τις ελάχιστες δημόσιες που λειτουργούν στην χώρα.

Η συμβολή της 6ης ΥΠΕ, στην έκδοση διοικητικών πράξεων για την επαναλειτουργία της ΜΣΑ με δυναμικότητα δώδεκα  κλινών σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου, υπήρξε καθοριστική για την επιτυχή επανέναρξη του προγράμματος.

Επίσης η συμβολή των ιατρών του Ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου και  ιατρών των  Κ.Υ. της περιοχής είναι ουσιαστική για την ομαλή λειτουργία της Μονάδας για την επανένταξη των συνανθρώπων μας στη κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Πολυδύναμου Κέντρου στο τηλέφωνο, 26510 76666.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ