Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και η οργανωτική συγκρότηση αποτέλεσαν τα δύο βασικά θέματα στην ολομέλεια της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει την υπεροχή της συγκεκριμένης παράταξης στις εκλογές.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει μια πραγματικότητα: α)στον πρώτο γύρο των εκλογών υπεροχή της ‘Ενότητας Πολιτών’’ με διαφορά 7 μονάδων που την κατατάσσει πρώτη παράταξη στο νέο δημοτικό συμβούλιο β) στο δεύτερο γύρο, πολιτική ισοπαλία δύο παρατάξεων και οριακή  αριθμητικά διαφορά που έκρινε το αποτέλεσμα», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Όπως υπογράμμισε ο Θωμάς Μπέγκας αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα «η παρουσία όλων μας στο Δημόσιο Βίο πρέπει να διέπεται από αρχές:  Δεν πρέπει να είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής και της καρέκλας.  Πρέπει να αποδεχόμαστε τη νομοτέλεια των υγιών κύκλων στη ζωή».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο εκλογικό σύστημα λέγοντας πως δεν πρόκειται για την απλή αναλογική αλλά για ένα «τερατούργημα» που οδηγεί σε στρεβλώσεις, αφού στο κλασικό σύστημα της απλής αναλογικής θα έπρεπε να υπάρχει μόνο μία Κυριακή και να δίνεται η δυνατότητα στον πρώτο της  εκλογικής αναμέτρησης να διερευνά τις συνεργασίες διακυβέρνησης του Δήμου.

Στην επίσημη ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στην διάθεση ή μη για συνεργασίες τη νέα δημοτική περίοδο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες τέτοια συζήτηση έγινε, οι απόψεις που ακούστηκαν ήταν πολλές, σημειώθηκε ωστόσο ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων δεν ανήκει στην παράταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ