Αποστομωτική απάντηση της ΔΑ για το Grand Serai

DIM SYMBOYL

DIM SYMBOYLΠλήρη, ολοκληρωμένη και στοιχειοθετημένη απάντηση δόθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκο Γκόντα και τους ισχυρισμούς του για τις οφειλές της εταιρίας «Ακτή Αριάδνη».

Ο κ. Γκόντας, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, υποστήριξε ότι παρότι δόθηκε επιταγή από την εταιρία δεν εμφανίζεται η εξόφληση ενώ καταλόγισε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή επειδή δεν είχε αποδεχθεί παλιότερο αίτημα για μείωση του μισθώματος στο Grand Serai, κατά 20%.

 

Στον πρώην δήμαρχο απάντησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, ο οποίος κατέθεσε στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου όλα τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας από τα οποία προκύπτει ότι η επιταγή εξοφλήθηκε στις 3 Οκτωβρίου και την ίδια ημέρα εκδόθηκε το διπλότυπο είσπραξης.
«Όχι μόνο έλλειμμα δεν υπάρχει, αλλά περισσεύει η φαντασία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανταλόβας και κατηγόρησε τη μείζονα αντιπολίτευση για υπονόμευση της προσπάθειας που γίνεται από την Οικονομική Υπηρεσία.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση του μισθώματος και αναμένει την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, στις 15 Ιανουαρίου, βάση της οποίας θα γίνει και η εκκαθάριση στην καρτέλα της εταιρίας.

Ο κ. Μανταλόβας παρουσίασε τα πρακτικά προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου πέραν της παράταξης του Νίκου Γκόντα, ουδείς άλλος υποστήριξε το αίτημα της μείωσης μισθώματος.

Οι τρεις επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Δημήτρης Τασιούλας, Στέφανος Σκοπούλης και Χρήστος Μαντάς) όπως και σύσσωμη η δημοτική αρχή απέρριψαν το σχετικό αίτημα.

«Στη μείωση του μισθώματος, για την οποία επιμένετε, πρέπει να καταλάβετε ότι είστε μόνος σας», υπογράμμισε ο κ. Μανταλόβας απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, στον οποίο υπενθύμισε τις τεράστιες οφειλές που είχε αφήσει προς τα ασφαλιστικά ταμεία όπως και τις ζημιές ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ από τη λειτουργία της ΑΔΕΙ.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε και ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τονίζοντας ότι είναι θλιβερή η προσπάθεια που κάνει η μείζονα αντιπολίτευση με στόχο να μειώσει το κύρος της οικονομικής υπηρεσίας, την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής και τη δουλειά που γίνεται.

«Ο Δήμος δεν είναι εκδικητικός μηχανισμός και αντιμετωπίζει τους επιχειρηματίες με ίσους όρους. Η επιταγή από την Ακτή Αριάδνη αποτέλεσε εγγύηση ότι τα χρήματα θα κατατεθούν στο ταμείο του Δήμου. Η σχέση μας με όλους τους επαγγελματίες είναι έντιμη κι αναγνωρίζουμε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όλα όσα ειπώθηκαν και γράφηκαν τις μέρες αυτές, με στόχο να καλλιεργήσουμε κλίμα σκανδαλολογίας, απέχουν από την πραγματικότητα και είναι συκοφαντικά», τόνισε ο Δήμαρχος.

Για το αίτημα μείωσης του μισθώματος της εταιρίας Ακτή Αριάδνη, που επανέφερε ο κ. Γκόντας, απάντησε και ο κ. Μωυσής Ελισάφ, τονίζοντας πως όταν αυτό κατατέθηκε δεν είχε ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό καθώς η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα έχει μία προϊστορία η οποία δίχασε την πόλη.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, παρουσίασε μία σειρά στοιχείων από όσα συνέβαιναν στα ΚΑΠΗ και την ΑΔΕΙ στη θητεία του Νίκου Γκόντα.

Έκανε γνωστό ότι για τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν δεν υπάρχουν ούτε καν παραστατικά. «Από τα στοιχεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας προκύπτει ότι επτά εκατομμύρια δαπανήθηκαν χωρίς να υπάρχει ούτε ένα παραστατικό. Που πήγαν τα χρήματα αυτά;

Είναι λοιπόν υποκριτικό η μείζονα αντιπολίτευση να χύνει κροκοδείλια δάκρυα όταν δεν έχει απάντηση για τα έργα και τις ημέρες της», τόνισε ο κ. Τσουμάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ