Απορριμματοφόρο άδειαζε στα όμβρια, μήνυση από το Δήμο Δωδώνης

dimos dodonis tiria

Μήνυση για ρύπανση του περιβάλλοντος κατέθεσε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης στο Αστυνομικό Τμήμα Τύριας.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης ζητά την ποινική δίωξη παντός υπεύθυνου καθώς το πρωί της Παρασκευής, όπως του καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο της Κοινότητας Πολυγύρου  Αντώνη Τάσση, απορριμματοφόρο όχημα εταιρείας που μεταφέρει σκουπίδια προς το εργοστάσιο ΑΣΑ του Ελευθεροχωρίου, είχε σταματήσει παραπλεύρως του δρόμου, στην έξοδο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Αγίας Αναστασίας και στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Τυριάς και ο οδηγός του οχήματος απέρριπτε μέσω αγωγού από το απορριμματοφόρο του, υγρά απόβλητα (στραγγίδια) στην τάφρο απορροής ομβρίων.

Μέσω της συγκεκριμένης τάφρου και σε συνέχεια, μέσω παρακείμενου ρέματος, τελικός αποδέκτης των λυμάτων είναι ο ποταμός Καλαμάς. Νοτιότερα του ρέματος υπάρχουν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που χρησιμοποιούν το νερό για το πότισμα ζώων, με μεγάλο κίνδυνο για τα ζώα όσο βέβαια και για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ρύπανση του περιβάλλοντος στα όρια του Δήμου Δωδώνης, με το συγκεκριμένο τρόπο, ωστόσο σήμερα, ο πρόεδρος του Πολυγύρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Ο Δήμος Δωδώνης απευθύνθηκε ήδη στο Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Περιφέρειας Ηπείρου, για να δρομολογηθεί άμεσα η απαιτούμενη αυτοψία, ενώ μέσω ιδιωτικού εργαστηρίου που συνεργάζεται με το Δήμο Δωδώνης, ελήφθη και δείγμα για την ανάλυση των λυμάτων που απορρίφθηκαν σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ