Απορρίφθηκαν στο ΣΤΕ οι προσφυγές για τη Λεωφόρο Νιάρχου

niarxouy l5

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγές που είχαν κατατεθεί από κατοίκους με σκοπό να μπλοκάρουν την εκτέλεση του έργου ανακατασκευής της Λεωφόρου Νιάρχου.

Την εξέλιξη έκανε γνωστή η Περιφέρεια Ηπείρου με ανακοίνωσή της στην οποία αναλυτικά αναφέρει:

Το έργο κατασκευής σύγχρονης και ασφαλούς πρόσβασης προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, εκτελείται με γρήγορους ρυθμούς και  όσοι  χρησιμοποιούν τη σημερινή ανεπαρκή, χαρακτηρισμένη με Υπουργική Απόφαση ως  εθνική οδό (17) από κόμβο Βελισσαρίου έως Πεδινή, οδό Σ. Νιάρχου, περιμένουν εναγωνίως την ολοκλήρωσή της.

Να θυμίσουμε ότι οι προδιαγραφές της Μελέτης και η έγκρισή της έλαβε χώρα από το αρμόδιο Υπουργείο. Μάλιστα, με Ειδική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (26/2017, ΦΕΚ 199/2017, τ. Α’), το έργο της οδού Σ. Νιάρχου χαρακτηρίστηκε ως γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας που στοχεύει στην ουσιώδη βελτίωση των υποδομών της περιφερειακής ανάπτυξης.

Η νομιμότητα του έργου και της διαδικασίας επισφραγίσθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή ιδιοκτητών της περιοχής, στο οποίο εξέθεσαν τις αιτιάσεις τους  που απορρίφθηκαν στο σύνολό τους.

Το έργο υλοποιείται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και δεν πρόκειται να τεθεί υπό αίρεση η χρηματοδότηση και η τύχη του  από απαιτήσεις ιδιοκτητών, οι οποίες μάλιστα έχουν απορριφθεί αιτιολογημένα από το Ανώτατο Ακυρωτικό της χώρας. Για την Περιφερειακή Αρχή υπεράνω όλων είναι το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ