Απόλυτος αιφνιδιασμός…. Δομή ασυνόδευτων στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου

Εν μέσω πανδημίας, απαγορευτικών μέτρων και ουσιαστικά πλήρους αδυναμίας λειτουργίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα αρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να αιφνιδιάσουν… Οι πιέσεις από το μεταναστευτικό- προσφυγικό είναι ολοένα και μεγαλύτερες παρότι το θέμα «έσβησε» από την επικαιρότητα και οι προσπάθειες για νέες δομές στην ενδοχώρα συνεχίζονται, χωρίς αυτή την φορά ενημέρωση και κατά συνέπεια χωρίς αντιδράσεις… Απόλυτος ήταν ο αιφνιδιασμός για τον Δήμο Ζαγορίου που εντελώς τυχαία πληροφορήθηκε την απόφαση για λειτουργία δομής ασυνόδευτων στους Ασπραγγέλους!

Η δομή θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, η οποία ήδη προχωρά στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού και θα εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο που μισθώθηκε από ιδιώτη.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει αναρτηθεί στη συγκεκριμένη δομή προβλέπεται να φιλοξενηθούν ασυνόδευτα αγόρια, ηλικίας από δώδεκα έως δεκαοκτώ ετών.

Μάλιστα η έναρξη λειτουργίας της δομής έχει προγραμματιστεί από την 1η Απριλίου και μέχρι την 1η Ιουλίου του 2021.

Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο.

Εκτός από την στέγαση, στους ανήλικους που θα μεταφερθούν για φιλοξενία, θα παρέχεται σίτιση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συνδρομή και ιατρική υποστήριξη.

Θα διανέμεται χρηματικό βοήθημα ενώ θα αναπτυχθούν εκπαιδευτικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

Ο Δήμος Ζαγορίου είναι πλήρως αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη και υπό τις παρούσες συνθήκες επιχειρεί να τοποθετηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο δια περιφοράς, καλείται να τοποθετηθεί.

Η απόφαση αυτή αναμένεται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ενώ παράλληλα έχει μεταφερθεί στο αρμόδιο Υπουργείο η αντίδραση και η ενόχληση καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση και ουδεμία συζήτηση με τους θεσμοθετημένους φορείς της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ