Απολύσεις στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων καταγγέλλουν οι εμποροϋπάλληλοι

ikea

Στις σαράντα απολύσεις εργαζομένων που είχαν γίνει το καλοκαίρι (με την μέθοδο της εθελούσιας) προστέθηκε ακόμη μία στα ΙΚΕΑ-HOUSEMARKET AE Ιωαννίνων.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων η απόλυση εργαζόμενου στα ταμεία έγινε αδικαιολόγητα και αιφνιδιαστικά, κάτι που σύμφωνα με το ίδιο, δείχνει ότι πρόθεση της εταιρείας είναι η περαιτέρω μείωση του προσωπικού.

«Είναι εμφανές ότι η ΙΚΕΑ/Όμιλος Φουρλή, θέλει να απαλλαγεί από προσωπικό με παλιές συμβάσεις και να το αντικαταστήσει με προσωπικό που θα της κοστίζει λιγότερο, θα έχει λιγότερα μισθολογικά και καθόλου εργασιακά δικαιώματα.

  Παράλληλα η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει την εντατικοποίηση να πιάσει ταβάνι.

Για να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο η κερδοφορία τους θέλουν να δουλεύουμε με όρους γαλέρας!», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Το Σωματείο Ι/Υ Νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει την αυθαίρετη απόλυση του εργαζόμενου της ΙΚΕΑ Ιωαννίνων, όπως και τις αυταρχικές πρακτικές και την αύξηση της εντατικοποίησης που εφαρμόζονται στο κατάστημα.

Ζητά την άμεση επαναπρόσληψη, την πρόσληψη του προσωπικού που «μισθώνεται» από την εταιρεία και την επαναφορά των μισθών στα προ του 2012 επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ