Απολύσεις σε Νικόπολη και Κασσώπη

Στην απόλυση 15 εργατοτεχνιτών από τους συνολικά 33 που εργάζονται στα έργα αναστήλωσης της Νικόπολης και δύο από τους έξι στην Κασσώπη προχωρά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, γεγονός που καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία.

Το Σωματείο επιρρίπτει ευθύνες στον αναπληρωτή προιστάμενο της υπηρεσίες, τονίζοντας ότι είχαν προηγηθεί προφορικές επιπλήξεις του προσωπικού γενικού και ισοπεδωτικού χαρακτήρα, και προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησής του με σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας.

Από αρχές Νοεμβρίου, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της διοίκησης του σωματείου και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΔΟΧ στο Δημόσιο είχε εκφράσει την πρόθεσή του για γενναία μείωση του εργατοτεχνικού προσωπικού (περίπου 50%) ή ακόμα και προσωρινή παύση όλων των εργασιών πεδίου με απόλυση του συνόλου των εργατοτεχνιτών που εργάζονται στο έργο της αποκατάστασης του θεάτρου της αρχαίας Νικόπολης.

Στην περιοχή της Ηπείρου κατά το προηγούμενο ΕΣΠΑ, την περίοδο 2011-2015, εκτελέστηκαν έργα ανάδειξης σε Αμβρακία, Βυζαντινό κάστρο Άρτας, Νικόπολη, Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, Κασσώπη, Νεκρομαντείο, Δωδώνη, Γίτανα με συνεχόμενες συμβάσεις του προσωπικού, χωρίς διακοπές το χειμώνα.

Πρόκειται για την ίδια γεωγραφική περιοχή με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες. Τα παραπάνω έργα ολοκληρώθηκαν όλα με επιτυχία και κάλυψη του φυσικού τους αντικειμένου, άρα δεν διακινδύνευσε η ολοκλήρωσή τους εξαιτίας των πενιχρών ημερομισθίων των εργατών!

«Ως σωματείο εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα την Άρτα ξεκαθαρίζουμε ότι δεν παραιτούμαστε από τα δίκαια αιτήματα μας!

Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με τις ζωές μας!

Δε θα αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο ανυπεράσπιστο και θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα των συναδέλφων μας στην εργασία!

Με μεγαλύτερη απαιτητικότητα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια οργάνωσης όλων των συναδέλφων στη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το σωματείο καλεί την πολιτική και διαχειριστική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να εκφράσει δημόσια τις απόψεις της για τις απολύσεις, όπως και την Περιφέρεια Ηπείρου ως διαχειριστική αρχή των έργων να εκφράσει δημόσια τη θέση της για τις απολύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ