Απολύμανση στο Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων- Τι λέει ο ΔΣΙ

dikastiko_farsa1

Απολύμανση έγινε στο υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων μετά την ενημέρωση που υπήρξε ότι διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19 πολίτης που είχε βρεθεί στους χώρους του.

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό στην προϊσταμένη του Υποθηκοφυλακείου και στην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Από τα στοιχεία που παραθέτει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος πολίτης είχε επισκεφθεί το υποθηκοφυλακείο στις 24 Αυγούστου ενώ η σύζυγός του διαγνώσθηκε θετική την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Πλην όμως δεν είναι σαφές πότε επισκέφθηκε ο πολίτης το Υποθηκοφυλακείο καθώς δεν είχε καταγράψει το όνομα του στον κατάλογο εισερχομένων του Υποθηκοφυλακείου.

Η αρμόδια Υπηρεσία είχε δώσει ήδη οδηγίες στους υπαλλήλους του Υποθηκοφυλακείου σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ),  ο οποίος κατά κανόνα ελέγχει και θέτει σε καραντίνα τις στενές επαφές του θετικού κρούσματος κατά το διάστημα τριών (3) ημερών πριν και τριών (3) ημερών μετά τη διάγνωση του ασυμπτωματικού ως θετικό κρούσμα ή από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Στενές επαφές  θεωρούνται όσοι ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κατά τα παραπάνω διαστήματα για περισσότερο από 10-15 λεπτά σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων και χωρίς μάσκα.

Εν προκειμένω η ανίχνευση κατέληξε ότι το κρούσμα φορούσε μάσκα συνεχώς, έκανε ολιγόλεπτη έρευνα βιβλίων, δεν προσέγγισε κανέναν χωρίς μάσκα και σε μικρή απόσταση.

Εν όψει των παραπάνω για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, η Πρόεδρος του ΔΣΙ ζήτησε από τον Δήμο Ιωαννιτών και έγινε απολύμανση των χώρων του Υποθηκοφυλακείου Ιωαννίνων το μεσημέρι της 31.8.2020.

«Απαιτείται ψυχραιμία, τήρηση των μέτρων απ’ όλους προς όλους και υπευθυνότητα.  

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ – ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ – ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ 

Θερμή παράκληση να φροντίζουμε όλοι να συμπληρώνεται το όνομα των εισερχομένων κατά την είσοδο στο Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων.

Να συστήνουμε στους εντολείς και να φροντίζουμε ώστε να μην παρίστανται κατά την προεκφώνηση των υποθέσεων και την χορήγηση των αναβολών των πολιτικών δικαστηρίων.

Σταματάμε κάθε δραστηριότητα, δεν κυκλοφορούμε και απομονωνόμαστε αν έχουμε αδιαθεσία, πυρετό ή αν υπάρχει κρούσμα στην οικογένεια.

Σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα κάθε συνανθρώπου μας» αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ