Απολογισμός στο Δήμο.. Υπάρχουν χρήματα επειδή δεν γίνονται έργα..

dsgeniki1

dsgeniki1

Της έντονης κριτικής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έτυχε ο απολογισμός του 2016 που τέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και η κριτική αφορούσε στο μεγάλο έλλειμμα έργων και στις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει αποθεματικό το οποίο όμως φαίνεται ότι οφείλεται αφενός μεν στην μη εκτέλεση έργων που είχε προγραμματίζει και αφετέρου στα τέλη και τους φόρους που καταβάλουν οι δημότες.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2016 εισπράχθηκαν 1,4 εκατομμύρια περισσότερα από το 2015 από μισθώματα, τόκους, ανταποδοτικά, κοινόχρηστους χώρους, εμπορία πόσιμου νερού, διάφορα τέλη και φόρους και από οφειλές παρελθόντων ετών.

Σχεδόν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καυτηρίασαν το μεγάλο έλλειμμα στα έργα, έργα που έχουν εξαγγελθεί αλλά δεν εκτελέσθηκαν. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ρευστό στο ταμείο του Δήμου με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους να «προφητεύουν» ότι αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν στην τελευταία χρονιά της θητείας της Δημοτικής Αρχής, που θα είναι και προεκλογική.

Στον απολογισμό πάντως καταγράφεται με σαφήνεια η οικονομική εξυγίανση του Δήμου που ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται όπως και η ορθή λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ