Απολογισμός με υποδείξεις κι ενστάσεις

Στον ετήσιο απολογισμό προχωρά την ερχόμενη Παρασκευή η Περιφερειακή Αρχή, διαδικασία που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς διεξάγεται στην προεκλογική περίοδο.

Πρόκειται για ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία ήδη προκαλεί αντιδράσεις.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου την οποία κοινοποιεί και στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά όσα προβλέπονται στον κανονισμό.

Ο κ. Ζάψας σημειώνει ότι δεν είναι δόκιμο να γίνει απολογισμός από τους δέκα αντιπεριφερειάρχες, καθώς οι εισηγήσεις τους δόθηκαν ήδη στις παρατάξεις και ζητά να υπάρξει μέριμνα για την δημοσιοποίηση του συνόλου της συνεδρίασης.

«Θα σας παρακαλούσα να τηρηθούν με ακρίβεια τα διαλαμβανόμενα στο εν λόγω άρθρο του Ν.3852/2010 ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις προηγούμενων ετών, αναφορικά με την διαδικασία διεξαγωγής της συζήτησης και την εφαρμογή του νόμου. Δηλαδή, να προηγηθεί ο απολογισμός του κ. περιφερειάρχη, όπως ο νόμος προβλέπει και να τοποθετηθούν οι μετέχοντες μετά από αυτόν (οι επικεφαλής παρατάξεων, οι δήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, τα μέλη της επιτροπής περιφερειακής διαβούλευσης). Ακολούθως, οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες έχουν την δυνατότητα να εξειδικεύσουν και να τοποθετηθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Σε κάθε περίπτωση, δεν συναινούμε στην ακολουθητέα διαδικασία προηγούμενων χρόνων, όταν προηγούνταν οι απολογισμοί των 10 Αντιπεριφερειαρχών. Εξάλλου μας έχουν κοινοποιηθεί ήδη οι εισηγήσεις τους και γνωρίζουμε το περιχεόμενο.

Σε ότι αφορά στην δημοσιότητα της ειδικής αυτής συνεδρίασης, να καταβληθεί προσπάθεια για την υλοποίηση της σχετικής (4ης ) παραγράφου του άρθρου: «Η περιφέρεια μεριμνά για τη μετάδοση (ολόκληρης εννοείται) της συνεδρίασης από τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, το διαδίκτυο, καθώς και για τη χρήση κάθε άλλου μέσου ενημέρωσης των πολιτών». Και αν η αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου δεν ικανοποιεί αυτήν την απαίτηση να αναζητηθεί άλλος χώρος και επί πληρωμή ακόμα», αναφέρει ο κ. Ζάψας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ