Απολογισμός με την αγωνία των εκλογών!

Σε μία άδεια σχεδόν αίθουσα με πενιχρή παρουσία φορέων της περιοχής αλλά και πολιτών έγινε ο ετήσιος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής. Και ο απολογισμός αυτός είχε δύο βασικά χαρακτηριστικά.. Αφενός την εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή και αφετέρου την αγωνία εν όψει των εκλογών του 2019, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την απλή αναλογική. Η κεντρική εισήγηση έγινε από τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Ο κ. Μπέγκας απέφυγε να αναφερθεί σε έργα και δράσεις, επιλέγοντας να τοποθετηθεί κυρίως πολιτικά και φυσικά να εμφανιστεί απολύτως ικανοποιημένος από την πορεία της Δημοτικής Αρχής.

Αν κάποιος ήθελε έναν πραγματικό απολογισμό θα έπρεπε να τον αναζητήσει στις εισηγήσεις των αντιδημάρχων και σε δεκάδες άλλες σελίδες εγγράφων που δόθηκαν στους Δημοτικούς Συμβούλους..

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία, πέρα από τα μεγαλόπνοα οράματα τα οποία περίσσευαν, είναι ο πενιχρός απολογισμός των έργων που υλοποιεί ο Δήμος μέσω του ΕΣΠΑ.

Ένα και μοναδικό έργο έχει δημοπρατήσει μέχρι σήμερα, το νηπιαγωγείο στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους ενώ έχει εντάξει, χωρίς να έχει ολοκληρώσει ακόμη τις μελέτες, την ανάπλαση των παλιών στρατιωτικών φυλακών..

Γενικότερα ο απολογισμός έργων του 2017 ήταν εξαιρετικά φτωχός, όμως γι’ αυτό έφταιγαν οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία!

Στο πολιτικό σκέλος, ο δήμαρχος επέλεξε αντί των αναφορών στα έργα, την αναφορά στα φεστιβάλ και την κριτική που δέχθηκαν λόγω των ακυρώσεων και των ματαιώσεων για να καταγγείλει τους «γκρινιάρηδες» και να δηλώσει ότι τα φεστιβάλ ήρθαν για να μείνουν!

Κατά τα λοιπά ο κ. Μπέγκας μάλλον επιχείρησε να στείλει μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Έτσι αφιέρωσε σημαντικό μέρος της τοποθέτησής του για να περιγράψει την Δημοτική Αρχή κα να πει ότι είναι μία ομάδα ανθρώπων με διάθεση για προσφορά, έχει αποφύγει τον εναγκαλισμό με τα κόμματα και σέβεται τον διακριτό ρόλο της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τόλμησε την συνεργασία μεταξύ παρατάξεων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίας, επέλεξε να δώσει πεδίο δράσης σε νέους, για να καταλήξει λέγοντας πως «το να βρεθούμε μαζί πριν τέσσερα χρόνια ήταν η αρχή, το να παραμείνουμε και να δουλέψουμε παρέα είναι μια επιτυχία»!

Και το προεκλογικό άρωμα έγινε εντονότερο όταν ο κ. Μπέγκας έσπευσε να πει ότι «τα στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής κι εγώ προσωπικά δεν αγωνιούμε για το «εγώ».

Δεν αγωνιούμε για την προσωπική μας πολιτική επιβίωση. Αγωνιούμε όμως για το «εμείς».

Η τοποθέτηση του Δημάρχου μάλλον απέπνεε ανησυχία στην πορεία προς τις εκλογές και τις διεργασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν τόσο σε επίπεδο πολιτών όσο και σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ