Απολογισμός με… Καβάφη!

tasoulas vouli

Η παραγωγικότερη κοινοβουλευτική περίοδος των τελευταίων σαράντα ετών, είναι αυτή που ολοκλήρωσε ουσιαστικά τον κύκλο της την Μεγάλη Τρίτη.

Η Βουλή θα επανέλθει μετά το Πάσχα για να διαλυθεί με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Η παρούσα κοινοβουλευτική περίοδος διήρκησε από τις 17 Ιουλίου 2019 έως και τις 11 Απριλίου 2023 και κατά την οποία ψηφίστηκαν 423 νόμοι (270 νόμοι και 153 διεθνείς συμβάσεις), σημειώνοντας μια ανοδική μεταβολή κατά 49% σε σύγκριση με την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο (από 1η Οκτωβρίου έως 11 Ιουνίου του 2019), κατά την οποία ψηφίστηκαν 284 νόμοι.

Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, κατά την τελευταία του ομιλία στην Ολομέλεια εν είδει απολογισμού, ώστε – όπως είπε – «να αντιληφθούμε όλοι το μέγεθος της εργασίας που επιτελέστηκε, παρά το ότι ούτε σε όλα ήμασταν σύμφωνοι, ούτε οι αντιδράσεις ή οι διενέξεις αποφεύχθηκαν, αλλά όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι της Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος της Βουλής, με το ποίημα «Η Πόλις» του Κωνσταντίνου Καβάφη, απευθύνθηκε προς τους βουλευτές – οι οποίοι τον χειροκρότησαν όρθιοι μετά το πέρας της ομιλίας του – λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σαν έτοιμοι από καιρό σαν θαρραλέοι, σαν που σας αξίζει που αξιωθήκατε μια τέτοια πόλη, να επανέλθετε με την ψήφο του λαού και στην επόμενη Βουλή, υγιείς, παραγωγικοί και χρήσιμοι, για να υπηρετήσετε τον ρόλο σας και την αποστολή σας».

Απολογισμός λοιπόν και αποχαιρετισμός με Καβάφη…