Απολογισμός και πρόταση για ευρεία αυτοδιοικητική παράταξη

zapsas g

Την ετήσια Ολομέλεια πραγματοποίησε η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», στο συνεδριακό κέντρο της περιφέρειας Ηπείρου, παρουσία περιφερειακών Συμβούλων, ιδρυτικών – ενεργών μελών και φίλων της παράταξης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο συντονιστής της ΝΕ Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάββας Δημητριάδης, το μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Στέφος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης.

Στην εισήγηση του, ο επικεφαλής Γιώργος Ζάψας, έκανε εκτενή απολογισμό δράσης, μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν την παράταξη, στις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις των επτά Περιφερειακών Συμβούλων, για όλες τις περιφερειακές Ενότητες, σε Γιάννενα, Άρτα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα και έγινε συζήτηση για το μέλλον της περιφερειακής παράταξης, 10 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, σε συνέχεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης «Τρία χρόνια μετά, ένα χρόνο πριν».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην Ολομέλεια συζητήθηκε η προοπτική και το μέλλον της παράταξης. Προέχει η ενεργοποίηση όλων στο πλευρό των εκλεγμένων περιφερειακών Συμβούλων για την υποστήριξη και την ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται και ζητήθηκε η ετοιμότητα και η διαθεσιμότητα των στελεχών της για την προετοιμασία ενόψει των επόμενων περιφερειακών εκλογών.

«Εκτιμήθηκε ότι, η επαναλαμβανόμενη εκλογή Καχριμάνη στην Ήπειρο, απόρροια ενός καλοστημένου πελατειακού μηχανισμού παλαιοκομματικής κοπής, αλλά και η καθεστωτικού τύπου διοίκηση που ασκεί, από καιρό, έχει λάβει τα χαρακτηριστικά ενός ιδιότυπου περιφερειακού συστήματος εξουσίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την συγκρότηση ενός  δυναμικού συνεργατικού αυτοδιοικητικού σχήματος ανατροπής με φίλιες πολιτικά δυνάμεις, που θα γεννήσει μια νέα περιφερειακή παράταξη, η οποία θα διεκδικήσει τη διοίκηση της περιφέρειας το 2023.

Η παράταξη διαθέτει αξιόλογο δυναμικό στελεχών που είναι σε θέση να υπηρετήσει αυτή την στρατηγική επιλογή και πάνω σ’ αυτό θα επενδύσει την προοπτική της. Το ιδρυτικό μας σύνθημά ήταν και παραμένει «Αλληλεγγύη, δημιουργία, προοπτική» και αυτό καλούμαστε να υπηρετήσουμε βάσει ενός σχεδίου, στο οποίο θα υπακούουν οι ενέργειες μας, με απόλυτη διαφάνεια και συνεχή λογοδοσία.

Ο χώρος της προοδευτικής αριστεράς οφείλει να προσέλθει στη μάχη έχοντας ξεκαθαρίσει στόχους, θέσεις και πολιτικές που θα ασκήσει στον ευαίσθητο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η διεύρυνση της Γραμματείας και η αναδιάταξη των ομάδων εργασίας της παράταξης. Συμφωνήθηκε να συνέλθει σε νέα Ολομέλεια, αμέσως μετά τις γιορτές, να προχωρήσει στην επικαιροποίηση του προγράμματος και στην οργάνωση του διαλόγου με  άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις, διερευνώντας δυνατότητες συνεργασίας ενόψει των εκλογών του 2023» επισημαίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ