Αποκτούν αποχέτευση και βιολογικό τα παράλια της Πρέβεζας!

braxos new

braxos new

Ενα από τα μεγαλύτερα αποχετευτικά έργα της χώρας η κατασκευή αποχετευτικών αγωγών (δίκτυα συλλογής , μεταφοράς και διάθεσης) και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας προυπολογισμού 33.108.000 ευρώ επιτέλους δημοπρατήθηκε.

Το δίκτυο των προς κατασκευή αγωγών ακαθάρτων καλύπτει την αποχέτευση των οικισμών Βράχου και παραλίας Βράχου, παραλίας Λυγιάς, Ριζών, παραλίας Ριζών, Καστροσυκιάς και παραλίας Καστροσυκιάς, Νέας Σαμψούντας, Νέας Σινώπης και Καναλίου ενώ διαχειρίζεται και τα λύματα των οικισμών Λούτσας και παραλίας του Δήμου Πάργας.

Στα προς κατασκευή έργα περιλαμβάνονται και τα έργα διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον αποδέκτη.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί:

Αγωγός βαρύτητας (που λειτουργεί υπό πίεση) μεταφοράς των λυμάτων προς το σημείο του αποδέκτη και υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων, μήκους 1.800 m, στο πέρας του οποίου τοποθετείται διαχυτής επτά στομίων από όπου εκρέουν τα λύματα.

Στο πλαίσιο της παρούσας εργολαβίας προβλέπεται η κατασκευή 25 αντλιοστασίων αποχέτευσης λυμάτων καθώς και η κατασκευή 5.100 αναμονών για τις ιδιωτικές συνδέσεις ακαθάρτων.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών σε διάστημα 40 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο το οποίο θα αναβαθμίσει τουριστικά την παραλιακή ζώνη ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

“ Η αποχέτευση της παράκτιας ζώνης του Δήμου ήταν ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας” καταλήγει ο κ. Μπαϊλης υπογραμμίζοντας ότι τέτοια έργα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ