Με έντονο καρναβαλικό χρώμα και παραδοσιακή φλόγα, τα Ιωάννινα ετοιμάζονται να γιορτάσουν τις φετινές Απόκριες με εξήντα τζαμάλες που θα φωτίσουν την πόλη και όλα τα χωριά του Δήμου.
Το βράδυ της Κυριακής, οι μεγάλες φωτιές, γνωστές ως τζαμάλες, θα ανάψουν σε κεντρικά σημεία αλλά και σε παραδοσιακές κοινότητες, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα και προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
Το έθιμο των τζαμάλων αποτελεί αγαπημένη παράδοση για τους ντόπιους και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αναδείξει τα Ιωάννινα ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το τριήμερο της Αποκριάς. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι εκδηλώσεις συνδυάζουν παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία μοναδική.
Φέτος, το τριήμερο έχει και μία ιδιαιτερότητα καθώς συμπίπτει με τα Ελευθέρια της πόλης στις 21 Φεβρουαρίου, εκδήλωση στην οποία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τιμώντας την ιστορική σημασία της ημέρας για τα Ιωάννινα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και να ζήσουν από κοντά την μαγεία της τζαμάλας σε κάθε γειτονιά που φωτίζουν όχι μόνο την πόλη αλλά και την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής.