Αποκαθίσταται η υδροδότηση των Ιωαννίνων

diakopi nerou

Μετά από αρκετές ώρες ταλαιπωρίας οι οποίες έγιναν δυσκολότερες λόγω των καιρικών συνθηκών αποκαθίσταται η υδροδότηση των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν σε μία από τις γεωτρήσεις αντλήθηκαν και ποσότητες χώματος οι οποίες κατέληξαν στις τρεις κεντρικές δεξαμενές των Ιωαννίνων.

Η γεώτρηση αυτή, τέθηκε εκτός λειτουργίας – οι υπόλοιπες επαρκούν για την ύδρευση της πόλης – αλλά απαιτήθηκε και εκτεταμένη διακοπή της υδροδότησης στον παλαιό Δήμο Ιωαννιτών.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες και οι τρεις δεξαμενές εκκενώθηκαν, καθαρίστηκαν, απολυμάνθηκαν και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία πλήρωσής τους. Αυτή τη στιγμή αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση και ως τις πρωινές ώρες το μεγαλύτερο τμήμα των Ιωαννίνων θα έχει νερό. Μικρή καθυστέρηση ίσως παρουσιαστεί στα υψηλά σημεία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η ΔΕΥΑΙ προμηθεύτηκε και διένειμε στους Δημότες περί τις 13.000 φιάλες ύδατος του 1,5 λίτρου. Δυστυχώς, λόγω της αργίας της Κυριακής αλλά και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή η προμήθεια περισσότερων φιαλών ώστε να ικανοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός συνδημοτών μας.

Η ΔΕΥΑΙ εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και ζητά συγγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τέτοια περιστατικά να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ