Αποκαλυπτήρια για τη μικρογραφία της Γέφυρας Κοράκου

mikrografia korakou

Γέφυρα προς το μέλλον για την Κοιλάδα του Αχελώου, μπορεί να αποτελέσει η μικρογραφία της ιστορικής γέφυρας Κοράκου, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν σε μία άρτια εκδήλωση, δίπλα στον Αχελώο και στα απομεινάρια του ιστορικού γεφυριού.

Η μικρογραφία κατασκευάστηκε από τον Πρωτομάστορα Θανάση Πόραβο και τον Λεωνίδα Κατσούγκρη, με τον πρώτο να αναφέρεται στα κρυμμένα μυστικά που υπάρχουν στο γεφύρι και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν και στην αναστήλωση της γέφυρας της Πλάκας.

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, γεγονός για το οποίο είχε μεριμνήσει ο Αντώνης Κοσσυβάκης, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραισκάκη Περικλής Μίγδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο βουλευτής Χρήστος Γκόγκας και άλλοι.

Το αισιόδοξο νέο είναι ότι η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού θα αναζητήσουν τρόπους και χρήματα ώστε η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού να μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ