Αποκαλύψεις- φωτιά για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

MKOΩς «κορυφή του παγόβουνου» χαρακτηρίζουν στελέχη του ΣΔΟΕ τα όσα αποκαλύφθηκαν για την ΜΚΟ «Κύκλο της Πάτμου» καθώς εκτιμούν πως υπάρχουν εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας μπαίνουν όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Εκείνο που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις είναι η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε αυτές ή ακόμα η ευκολία που εκταμιεύονταν οι κρατικές επιχορηγήσεις. Στελέχη του ΣΔΟΕ υποστηρίζουν πως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα δοθούν στην δημοσιότητα και νέα στοιχεία.

Η «μόδα» των ΜΚΟ κράτησε περίπου μια δεκαετία από το 2000 – 2010 στην συνέχεια και λόγω της οικονομικής κρίσης οι περισσότερες ανέστειλαν την λειτουργία τους. Ωστόσο όπως τονίζουν παράγοντες του υπουργείο οικονομικών «όλες οι ΜΚΟ δεν είναι… αμαρτωλές και αυτό θα πρέπει να σημειωθεί».

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο επόμενος στόχος της Οικονομικής Αστυνομίας είναι η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» για την οποία υπάρχουν ενδείξεις για «σπατάλες» ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Τα όσα συνέβαιναν στην μη κυβερνητική οργάνωση «Κύκλος της Πάτμου» είχε αποκαλύψει πρώτη η «Realnews» και είναι η πρώτη ΜΚΟ που η εισαγγελική έρευνα εντόπισε ίχνη ατασθαλιών και φουσκωμένων λογαριασμών, με εκατομμύρια που δεν είχαν καταγραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ