Αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων και άνοιγμα του τουρισμού…

poli_martios2

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, εξετάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων όπως η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα του Τουρισμού με ενδεχόμενη αναθεώρηση των πρωτοκόλλων.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη με στόχο να εξεταστούν νέες προτάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα με χαλάρωση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξεταστεί το τέλος της υποχρεωτικότητας της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Η άρση του μέτρου για τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους δεν θα είναι καθολική, αφού θα παραμείνει υποχρεωτική για τους χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Ωστόσο, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, χαρακτήρισε πρόωρη ενδεχόμενη τέτοια απόφαση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης, έκανε λόγο για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού από τα τέλη του Μαρτίου και έπειτα. Όπως εξήγησε, λαμβάνοντας υπόψη την αργή αποκλιμάκωση, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να καταγραφούν κάτω από 10.000 ημερήσια κρούσματα. Ο καθηγητής δήλωσε, επίσης, επιφυλακτικός όσον αφορά στο αν πλησιάζουμε το τέλος της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα του Τουρισμού με ενδεχόμενη αναθεώρηση των πρωτοκόλλων. Αυτά σχετίζονται με τη διεύρυνση της χωρητικότητας σε τουριστικά λεωφορεία και πλοίο, αλλά και στα ΚΤΕΛ και τα τρένα.

Ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε σε ημερίδα για τη μετάλλαξη Όμικρον καθώς και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως εξήγησε, αναμένεται σταδιακή επάνοδος στην κανονικότητα, αλλά και συνέχιση της επιτήρησης του κορονοϊού, που θα συνεχίσει την ενδημική του παρουσία, επισημαίνοντας πως η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να φέρει σταθεροποίηση στην κατάσταση της πανδημίας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Μάλιστα, όπως προειδοποίησε, «δεν είμαστε στο τέλος του κορονοϊού, ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε επείγουσα φάση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ