Αποδοχή της παραχώρησης του παλιού Πανεπιστημίου

adompolip1

Με σκοπό την χρήση για την στέγαση των υπηρεσιών του, την στέγαση νομικών προσώπων καθώς και την κάλυψη άλλων αναγκών, αλλά και την εξυπηρέτηση σκοπών προγραμματικών συμβάσεων που θα συνάψει ο Δήμος με φορείς της πόλης παραχωρείται το κτίριο του παλιού πανεπιστημίου, στην οδό Δομπόλη.

Η τελική απόφαση παραχώρησης της ΕΤΑΔ συζητήθηκε και έγινε αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, διαδικασία που ανοίγει τον δρόμο για να επιστρέψει στην πόλη ένα κτίριο ιστορικής και όχι μόνο σημασίας.

Το κτίριο παραχωρείται για 40 χρόνια με το συμβολικό μίσθωμα των έξι χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, μετά την απόφαση αυτή το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια όπως έχει δεσμευτεί ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ θα συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για συζήτηση και διαβούλευση με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του ακινήτου.

Οι τελικοί όροι παραχώρησης της ΕΤΑΔ διαμορφώθηκαν μετά από συνεργασία που υπήρξε με τον Δήμο Ιωαννιτών, γεγονός για το οποίο ο Δήμαρχος απευθύνει τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ