Αποχώρηση Χρήστου Γρίβα από τον ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα – Η κριτική για την πορεία του κόμματος

grivas xristos

Μια νέα απώλεια μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα Ιωάννινα, καθώς ο Χρήστος Γρίβας, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΥΕ, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το κόμμα.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γρίβας εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πολιτική φυσιογνωμία και την οργανωτική ανεπάρκεια του κόμματος να συνδεθεί με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

«Η διεύρυνση έμεινε στα χαρτιά»

Ο κ. Γρίβας, που εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, όπως αναφέρει στην δήλωσή του,  στο πλαίσιο της τότε διεύρυνσης, σημειώνει πως η προσδοκία για έναν φορέα «κοινωνικά γειωμένο» δεν ευοδώθηκε. «Η στρατηγική της διεύρυνσης δε συνοδεύτηκε από την αναγκαία πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η σύνδεση με τους χώρους δουλειάς παρέμεινε περιορισμένη.

Κριτική για έλλειμμα μαχητικής αντιπολίτευσης

Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων ασκεί σκληρή κριτική στην τρέχουσα πορεία του κόμματος, επισημαίνοντας ότι:

  • Δεν διαμορφώθηκε μια σαφής και μαχητική προοδευτική αντιπολίτευση.
  • Υπάρχει έλλειμμα απαντήσεων απέναντι στην απορρύθμιση της εργασίας και την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους.
  • Το πρόβλημα δεν είναι συγκυριακό, αλλά αφορά βαθύτερες πολιτικές αιτίες.

«Παραμένω στις αξίες της Αριστεράς»

Παρά την αποχώρησή του, ο Χρήστος Γρίβας ξεκαθαρίζει ότι δεν ιδιωτεύει πολιτικά. Αντιθέτως, υπογραμμίζει πως η απόφασή του πηγάζει από την ανάγκη για μια νέα συζήτηση γύρω από την ανασυγκρότηση του χώρου που θα εκπροσωπεί ουσιαστικά τον κόσμο της εργασίας.

«Η αναζήτηση μιας προοδευτικής διεξόδου παραμένει ανοιχτή και αναγκαία. Σε αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσω να συμμετέχω ενεργά», καταλήγει, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεών του στο συνδικαλιστικό και πολιτικό πεδίο της περιοχής.