Αποχωρήσεις με καταγγελίες από το παζάρι της Ζίτσας

zitsa pazari

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το παζάρι του Δήμου Ζίτσας έκανε γνωστή το Πανηπειρωτικό Σωματείο Εμπόρων Βιοτεχνών «Η Πρόοδος», γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί έμποροι της περιοχής δεν θα έχουν συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη.

Όπως κάνει γνωστό το Σωματείο, ο λόγος της μη συμμετοχής, είναι οι παράλογες απαιτήσεις των υπολοίπων σωματείων στην αλλαγή της κατασκευής, και της διαρρύθμισης του χώρου για να ευνοηθούν ορισμένοι συμμετέχοντες εις βάρος κάποιων άλλων.

Ζητήθηκε από τον κατασκευαστή (μέλος του σωματείου της Ηπείρου) η αλλαγή του βάθους των παραπηγμάτων και του φάρδους των διαδρόμων με αποτέλεσμα να τεθεί θέμα ασφάλειας ολόκληρης της κατασκευής.

Οι κατασκευές καθορίζονται σε στατικές μελέτες και όταν αυτές δεν τηρήθηκαν για το σωματείο υπήρξε το δίλημμα: παρανομία αναξιοπιστία και κακή κατασκευή ή αποχώρηση.

Επέλεξε το δεύτερο..

«Η αντίθεσή μας σε αυτό το θέατρο του παραλόγου προς υπεράσπιση του κατασκευαστή, των συμμετεχόντων , του καταναλωτικού κοινού και της προστασίας του θεσμού της εμποροπανήγυρης δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση από τα άλλα σωματεία και έτσι αποχωρήσαμε από την εμποροπανήγυρη.

Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε πως η αλλαγή της κατασκευής ήταν μια πρόφαση για να “πεταχτεί” το Γιαννιώτικο σωματείο από την εμποροπανήγυρη γιατί η κατασκευή -όπως γίνεται αυτή τη στιγμή- δεν έχει οπτικά τουλάχιστον καμία διαφορά από την κατασκευή που γινόταν. Ο κατασκευαστής που δεν γνωρίζουμε ποιος είναι και ποια είναι η προηγούμενη εμπειρία του προφανώς ακολουθεί τον ορθό παραδοσιακό τρόπο κατασκευής.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε δημόσια τα μέλη μας για την εξέλιξη αυτή γιατί εύλογα θα αναρωτηθούν ποιος είναι ο λόγος της αποχώρησης μας. Επίσης σε όσους θα θελήσουν να συμμετέχουν, οφείλουμε να τους επιστήσουμε την προσοχή γιατί μπορεί να αντιμετωπίσουν και αυτοί αρκετά προβλήματα ως μέλη του σωματείου μας.

Από την πλευρά μας ευχαριστούμε ολόκληρη την δημοτική αρχή του δήμου Ζίτσας συμπεριλαμβανομένου και της αντιπολίτευσης στην προσπάθεια τους να επικρατήσει η λογική η νομιμότητα και η κανονικότητα . Εκτιμούμε βαθύτατα την αναγνώριση του σωματείου μας από μέρους τους ως εγγυητές καλής λειτουργίας της εμποροπανήγυρης και ως ρυθμιστές των πάσης φύσεως προβλημάτων που προέκυπταν μεταξύ του δήμου και της εμποροπανήγυρης.

Τέλος ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να μην παρουσιαστούν ανυπέρβλητα προβλήματα τα οποία θα πλήξουν το κύρος και τον θεσμό της εμποροπανήγυρης», καταλήγει η ανακοίνωση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ