Αποχώρησε από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης ο Δήμος Αρταίων

ARTA_POLHΑποχώρησε από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών περιοχών του Νομού, ο Δήμος Άρτας, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης επικαλέστηκε λόγους δημόσιας ωφέλειας και κοινού συμφέροντος.

Και η ωφέλεια, σύμφωνα με την ίδιο, συνίσταται στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν θα καταβάλλει το 1% επί των εσόδων του, θα εξυπηρετούνται καλύτερα και οικονομικότερα οι δημότες του Δήμου Αρταίων ενώ ο Δήμος Ν. Σκουφά θα μπορεί να συνάψει με την ΔΕΥΑΑ προγραμματική σύμβαση.

Οι δυνατότητες της ΔΕΥΑ Άρτας θα ωφελήσουν τα μέγιστα τους κατοίκους των Δήμων, διότι η Δ.Ε.Υ.Α. διαθέτει εμπειρία, εξοπλισμό, επιστημονικό και εργατικό προσωπικό, πρακτική και με εξαιρετικά αποτελέσματα, οπότε είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των νέων συνθηκών.

Ο κ. Παπαλέξης τόνισε ότι πρόβλημα στο Δήμο «Ν. Σκουφάς» δεν δημιουργείται διότι έχει Υπηρεσία Ύδρευσης η οποία μπορεί να αναλάβει και τη συντήρηση των τροφοδοτικών αγωγών εντός των ορίων του.

Θα έχει πλέον οικονομικό όφελος διότι δεν θα καταβάλλει στο Σύνδεσμο εισφορά 1% επί των τακτικών εσόδων του. Στο Σύνδεσμο εργάζονται 3 άτομα τα οποία μπορούν να απορροφηθούν από τον Δήμο Αρταίων στην υπηρεσία Πρασίνου ή αλλού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ