Σε αποχή προχωρούν οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου στο Πέτα Άρτας με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.. Κι αυτό γιατί δεν υπήρξε καμία μέριμνα ώστε η έναρξη των σχολικής χρονιάς να συνοδευτεί και με την παρουσία σχολικών καθαριστριών.
«Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες εύχονται «καλή σχολική χρονιά με υγεία». Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά όμως το «με υγεία» ακούγεται ειρωνικό. Οι σχολικές μονάδες ανοίγουν χωρίς τοποθετημένους σχολικούς καθαριστές/ καθαρίστριες, με αποτέλεσμα να ζητείται από τα σχολεία να λειτουργήσουμε για 20 μέρες χωρίς καμιά καθαριότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.
Με αυτά τα δεδομένα ο Σύλλογος αποφάσισε μέχρι να υπάρξει μόνιμη και νόμιμη λύση την αποχή των μαθητών.
«Με την υγεία των παιδιών μας δεν παίζει κανείς. Είστε όλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί και θα κριθείτε από κείνους που έχουν την αρμοδιότητα να αποδώσουν ευθύνες» τονίζουν.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, δεν έχει ακόμη εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει να προχωρήσει στην πρόσληψη του προβλεπόμενου προσωπικού για τον καθαρισμό των σχολείων.