Από τους μαθητές του Δημοτικού Ελεούσας η καλύτερη εφημερίδα!

efimerida matiton eleousa

Μια πολύ σπουδαία και συνάμα ξεχωριστή διάκριση πέτυχε το τμήμα ΣΤ1, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας Ιωαννίνων, αποσπώντας ένα από τα δύο βραβεία καλύτερης σχολικής εφημερίδας.

Ο 7oς Διεθνής μαθητικός  διαγωνισμός, ένας από τους σπουδαιότερους στο είδος του, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού  και συνδιοργανώθηκε από την   Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του  Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. 

Με μία εκπληκτική σχεδίαση και οργάνωση ύλης, οι μαθητές του τμήματος,  έφτιαξαν μία από τις καλύτερες εφημερίδες που έχουν συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια στο διαγωνισμό, κερδίζοντας επάξια το βραβείο τους. «Τεράστια επιτυχία για ένα μικρό σχολείο όπως εμείς. Μία σπουδαία εμπειρία και γνώση για όλους τους μαθητές μας, που σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει πολύτιμη βοήθεια στην κατάκτηση των στόχων τους » μας δήλωσε ο δάσκαλός τους και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Βασίλειος Παύλου ενώ ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Παπαγιάννης,  που στήριξε από τη θέση του την προσπάθεια, συνεχάρη τα παιδιά και τους ευχήθηκε πάντα επιτυχίες.

Οι μαθητές μέσα στην πολυθεματική δημιουργία τους, έφεραν στο φως ιστορικά γεγονότα των Ποντίων, στοιχεία από το μεγάλο διωγμό τους στον Πόντο, στοιχεία του πολιτισμού και της καθημερινής τους ζωής, αθλητικά γεγονότα του περασμένου αιώνα και πολλά άλλα.

Η εξαιρετική αυτή τους δημιουργία καινοτόμησε και ξεχώρισε και από την προσφορά ενός DVD πολυποίκιλης ύλης, μέσα από το οποίο ανέδειξαν ακόμα περισσότερο, με τη χρήση των πολυμέσων, το παρών και το παρελθόν του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 184 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από όλο τον κόσμο, Ελλάδα και Κύπρο , 850 εκπαιδευτικοί και πάνω από  11.000  μαθητές, που παρουσίασαν 1.200 μαθητικές δημιουργίες !!!!!!

Η αξιολόγηση των έργων έγινε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ειδικών, όπως η κ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων Υ.ΠΑΙ.Θ. , η κ.  Άλκηστις Πουλοπούλου, Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων Υ.ΠΑΙ.Θ. κ.ά. Η βράβευση των μαθητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που οργανώνεται κάθε χρόνο.

 Το Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας ευχαριστεί το τυπογραφείο ΑΦΟΙ ΚΑΜΗΝΑ, για την προσφορά της εκτύπωσης, της εφημερίδας των μαθητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ