Από τους μαθητές της Ζωσιμαίας στο Βήμα της Κυριακής

vima zosimaia

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, φιλοξενώντας στις σελίδες της μια ξεχωριστή μαθητική εφημερίδα που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

«ΤΟ ΒΗΜΑ» είναι από την έκδοση του, τον Φεβρουάριο του 1922, απολύτως συνδεδεμένο με την εκπαίδευση. Συνδέθηκε εξ αρχής μαζί της, πρωταγωνίστησε στο κίνημα του δημοτικισμού και υπήρξε στυλοβάτης της μεγάλης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που συνεπήρε τη χώρα στα χρόνια του Βενιζέλου. Η εφημερίδα οδεύοντας προς τη συμπλήρωση ενός αιώνα συνεχούς και αδιάλειπτης κυκλοφορίας, ανοίγει τις σελίδες της στα σχολεία της χώρας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές να χτίσουν τη δική τους εφημερίδα.

«Η Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων και οι μαθητές της ανέλαβαν την σύνταξη της πρώτης μαθητικής εφημερίδας αυτού του εκδοτικού εγχειρήματος, δράση που έρχεται ένα χρόνο ακριβώς μετά την μεγάλη και επιτυχημένη εκδήλωση των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» στα Ιωάννινα με τίτλο: «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο προεπαναστατικός διαφωτισμός και ο Ηπειρωτικός Ευεργετισμός». Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε πέρυσι, επιβεβαιώνοντας ότι εκείνη η εκδήλωση δεν συνιστούσε μια «ευκαιριακή επίσκεψη» στον Νομό, παρά ήταν η αρχή μιας προσπάθειας επανασύνδεσης των εφημερίδων μας,  του Βήματος και των Νέων με τις τοπικές κοινωνίες, με τα προβλήματα και τα επιτεύγματα της ηπειρώτικης γης, αλλά και κάθε περιφέρειας της χώρας.

Την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, κάνουμε το πρώτο βήμα, βάζοντας στο τιμόνι τους μαθητές της ιστορικής Ζωσιμαίας σχολής.

Η εφημερίδα είναι των μαθητών, εμείς, «ΤΟ ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ», αναλάβαμε την ευθύνη και την υποχρέωση της επιμέλειας και της εκτύπωσης. Η μαθητική εφημερίδα της Ζωσιμαίας θα συμπεριληφθεί ως ένθετο στο κύριο σώμα της εφημερίδας και θα κυκλοφορήσει πανελλαδικά, αναδεικνύοντας την σε ολόκληρη τη χώρα» αναφέρει το Βήμα για την εκδοτική του προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ