Από τον Οκτώβριο στον Φεβρουάριο της πανδημίας

epirus epidimiologiki kampili

Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έγινε κόκκινη και μπήκε σε αυστηρό καθεστώς περιοριστικών μέτρων. Από τότε μέχρι τώρα λίγα πράγματα άλλαξαν αφού ακολούθησαν τα μέτρα σε ολόκληρη την χώρα.

Ο Νομός Ιωαννίνων πέρασε έναν πολύ δύσκολο Νοέμβριο, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές του συστήματος υγείας και για πρώτη φορά χρειάστηκε να γίνουν διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου ακόμη και της Κέρκυρας.

Ο Δεκέμβριος έφερε μεγάλη αποκλιμάκωση και ο Ιανουάριος ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε σημαντικά. Μάλιστα υπήρξαν και μέρες με μηδενικά κρούσματα στην περιοχή.

Η εικόνα αυτή άρχισε να αλλάξει από τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου. Κώδωνας κινδύνου χτύπησε αρχικά από την Πεδινή και ακολούθησε το Πωγώνι. Σήμερα βασικές εστίες υπάρχουν στην περιοχή της Ζίτσας αλλά και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται στο κόκκινο και πέρα από τα κρούσματα στο χωριό της Ζίτσας έχουν επιβεβαιωθεί και σε άλλα χωριά.

Η κατάσταση όχι μόνο στα Γιάννινα αλλά σε ολόκληρη την Ήπειρο προβληματίζει τους αρμόδιους και θα αξιολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Στο τέλος Οκτωβρίου η Ήπειρος μετρούσε 743 κρούσματα και ο Νομός Ιωαννίνων που είχε γίνει κόκκινος μετρούσε 638 με τα περισσότερα να προέρχονται από την πόλη των Ιωαννίνων.

Ο Φεβρουάριος –μέχρι και τις 19 του μήνα- αφήνει στην Ήπειρο 290 κρούσματα. Από το σύνολο αυτό τα 215 έχουν επιβεβαιωθεί στο Νομό Ιωαννίνων.

Η Ήπειρος από την αρχή της πανδημίας και μέχρι τώρα μετρά συνολικά 2.464 κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ